Blommis skrev:
Har inte en susning faktiskt. Tror det skulle kosta mellan 1000-1500 i månaden att ha spisen igång.
På sommaren stänger man av den, när vi drog ur sladden hade vi 28 grader i köket.

Och dessutom lär det frigöras isocyanat när man hettar upp mineralull. Ska bli spännande att se om de tänker bygga om spisen.
Så är det grillning som gäller på sommaren då ;) och hur gör ni när det rengnar?? ;D

Git o Lars
 
Än så länge funkar det med en liten häll, eller grillen  ;)

Vi ska kräva att de bygger om spisen på ett vettigt sätt. Det måste ju för katten gå att lägga i nåt så att isoleringen sitter fast. Nåt eldfast bruk av nåt slag? Som man har till kaminer kanske.
 
Yikes . . . både dyr och ful . . . :-?
 
Man får inte glömma bort hur den ursprungligen användes. I England ha rman int especiellt bra isolering i sina hus och förr eldade man mkt med kol. Det var alltså kökspersonalen som alltid hade den på för å laga mat och laga annat med värma huset/köket med, och den gick/går ju på allt.


Nuförtiden kan man nog misstänka att den är lite av en anakroism, och en statussymbol. Visst är den bra vid strömavbrott då den kan laddas med ved :)

Hihi!

Jag tycker däremot den är fräck. Skulle aldrig släppa den över tröskeln, då jag inte har kökspersonal eller dålig isolering, men visst , strömavbrott händer ju. Utmärkt funkar då gashällen :) och fotogenkaminen ;-)
 
Haha, :D
En dylik maskin använder jag när jag trycker T-shirts och dylikt på jobbet.
Båda plattorna blir varma, även den ni kallar "lock" och tröja och motiv placeras under locket som stängs och: Voila! En nytryckt T-shirt ;D

Det ni kallar "rockwoll" är annan utfyllnad som man *tar bort* ifall man måste kunna lägga/"klämma" ner tyg där för att få en plan yta: metoden på minner om konstnärers canvasdukar för olja (som spänns på ram) ;D
- - - - - -
Eller är det verkligen en spis :-/

//Asdl2, tacka vet jag min vedspis från forntiden!
 
;D ;D ;D
Vilken bra idé, ska prova att trycka t-shirts!

Den kan inte eldas med ved.
Det är en svensk uppfinning ursprungligen, av nobelpristagaren Gustaf Dahlén.

Vore inte så dumt med en hushållerska, hos mina föräldrar hade man kökspersonal i forntiden, men det är ju andra tider nu ;)
 
För rkunde den eldas med vad som helst - den är alltså modifierad, vad tråkigt! Jovisst är den svensk men så anammad i Enbgland så man kunde tro den är därifårn :)
Hopaps dte löser sig!
 
Det finns ju andra "tacky" varianter i prisklassen... :)

http://www.billensteiner.com/bigpic.asp?BigPic=bigpics/he_ac/ac_he_marlene3.jpg&lang=
Företaget säljer även "ruiner" för trädgårdsbruk... :)

http://www.antiquestoves.com/

Sen finns ju alltid dom fräcka http://www.vikingrange.com/ , vilka kostar en förmögenhet dom också. Precis som http://www.appliancesuk.com/uk/uk_view.asp?ID=314604 (Lacanche.)

Hittar tyvärr inte ett brutalmärke från Frankrike men det är dyrt... Kommer inte ihåg vad dom hette tyvärr. Men tillverkas för hand bl a.

Fast om man har sådär 12-15 barn, har gammelmormor med familj, mormor med familj samt ytterligare 10-12 gäster konstant inneboende, är ju konceptet från AGA bra.

Personligen föredrar jag Gaggenau och ilve.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.