Milkshaken
Oj vad ni ligger långt efter.....:O
Vi har ett sopsorteringssystem här i vår kommun.
Det består av egen sortering. vi har 4 st soptunnor, varav 3 av dom har dubbla fack....
Vi sorterar färgat och ofärgat glas, kartong och tidningar, och Plast o metall... Plus den sista är den minsta av dom alla vanliga slubbsoporna....
Vi har hämtning varannan vecka av hushållssoporna, då e den minsta tunnan knappt halvfull... Sen har vi dom andra efter ett schema som vi får av kommunen... Tex glas en ggn varannan månad.. Papp o kartong var tredje vecka osv....

Helt kanon att slippa lassa kärran full för det... Vi har dessutom 10 fria besök på återvinningsstationen....

I början knorrade några, men när dom märkte att man blev av med sopor burkar, flaskor och tidningar o allt så lätt... Ja nu e de ingen som knorrar längre..... Ställ krav på er kommun....


Tyresö: Här är det ingen mer än vår tossiga miljöpartist som eldar på ibland.... Annars ren och fin miljö här..
 
Milkshaken skrev:
Vi har dessutom 10 fria besök på återvinningsstationen....
Vi har obegränsat antal fria besök på återvinningsstationen :D
 
Tyresö
Visste inte ens att det fanns någon kommun som hade begränsat antal besök på återvinningstation. Fast 10 fria besök.....vem behöver åka mer än 10 gånger/år för att kasta sopor? Tycker min 5 "zigenarlass"/år är väldigt mycket.
 
Milkshaken
ja det har många,men det är ett dyrt system... Folk åker med småskvättar..... Bättre då att vara kostnadseffektiv...
 
Milkshaken
Tilläggas ska att det för lgh, br är 7 besök...
Det var någfra som skulle protestera mot systsemet så dom slängde i naturen, men det blev det stopp på när tillräckligt många fick dom att inse att det var ett bra sopsorteringssystem vi har.
 
Varför skulle det ksota mer med "småskvättar? Närmaste återvinningen är mellen ICA och systembolaget, dit åker man ju flera gånger i veckan iallafall, då tar jag med en påse konservburkar, en hög gamla tidningar eller nåt. Fler återvinningsstationer finns på andra lätttilgängliga platser, utöver den stora dit man åker med "zigenarlassen", som vi tack vare de praktiska återvinningsstationerna inte behöver göra mer än två gånger per år, vårstädning av trädgården och höststädning av trädgården.
 
Carbe skrev:
Vi är 4 personer. 2 vuxna o 2 barn. Det räcker nog varannan vecka....
Det gör det garanterat. Vi kör med 140-litersbinge som töms vart 4:e vecka. Den är då halvfull trots att vi är 2 vuxna och 2 småbarn. Återvinningsstationen får besök varannan vecka på väg till jobbet.

Det stora häxmästartricket med liten sopvolym är att inte SKAPA sopor. Låt bli att bära hem sopor helt enkelt.
 
Ola78
Det är väl inte entré för att åka till återvinningsstationen eller har jag missat något?
 
Vissa kommuner har passerkort till sin stora sopcentral. Det var på gång i Karlstad, men behovet försvann när Hammarö byggde ny central.
 
Ola78 skrev:
Det är väl inte entré för att åka till återvinningsstationen eller har jag missat något?
De menar nog de stationer dit man kan åka med all möjlig skit, typ frigolit och gullfiber. I Göteborg får man 6 fria besök per kalenderår.
 
Tyresö
I Tyresö får man hur många besök man vill.
 
Hade ingen aning om att det kunde vara sådana begränsningar på andra ställen. Tur att det är fria besök i Lunds kommun. Det har varit 8 lass på en helg som mest med trädgårdsavfall. (Nej, så mycket kan jag inte kompostera även om jag skulle bli färdig att bygga den där komposten någon gång.) Normalt blir det väl en vända per månad ivarjefall.

Annars gillade jag Johan Gunverths tips ovan: "Låt bli att bära hem sopor... "d^_^b
 
Själv har jag en fet slänt ner till skog där jag kan slänga vad jag vill så organiskt trädgårdsavfall hamnar där. Sedan begriper jag inte hur man kan ha svårt att klara sig på en tunna på 160 liter /2 veckor. Det är INTE meningen att man skall bunta ihop allt avfall man producerar i sopkärlet. Då räcker det inte. Allt som går att slänga på återvinningsstation skall lämnas där.
 
Ola78
Tyresö skrev:
I Tyresö får man hur många besök man vill.
Detsamma gäller i Vetlanda kommun, jag har åkt ett antal vändor med släpkärran när jag renoverat. Däremot har jag svårt att förstå folk som kommer med en släpkärra med lite skräp på botten bara, jag försöker alltid trycka på så mycket som möjligt har ju annat att göra än att köra till återvinningsstationen i tid och otid. Jag kan inte heller förstå precis som Sockeplast skriver hur man inte kan klara sig på en 160 l tunna, sorterar man soporna och tömmer glas, tidningar, plast och liknande vid sin lokala återvinningsstation klarar man sig långt. Bruka ta med mig en kasse när det behövs när jag går ut med hunden.
 
I min kommun är det som sagt fria besök som gäller, men det hänger förmodligen samman med att soporna eldas och används som energi i fjärrvärmenätet.

Sopor = gratis energi för det kommunala fjärrvärmenätet.

På återvinningscentralen sorteras dessutom soporna vilket underlättar förbränningsprocessen. Fria besök på återvinningscentralen är alltså något som gynnar alla i detta fall.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.