Ja och då kan man ju kompletera med mer paneler och batterier om det skulle behövas...

Men om priset då blir ca 80-90000kr tjänar man nått på det? Hur mycket skulle det kanske kosta att dra in riktig el till stugan?

/Jocke
 
T
Tror inte på solceller med din förbrukning, med tanke på hur många watt som du får från solen under perioden sept-maj, bättre med en vindsnurra i så fall.'
Bifogar länk så du kan räkna ut solvinkeln hos dig, sen söker du på SMHI så får du instrålad antal watt per m2, som man sen räknar om till solcellens verkningsgrad ( som brukar vara mycket låga)

http://www.susdesign.com/sunangle/
 
jamen paket 5 innehåller fortfarande bara en solcell på 125W.

Snacket om 2,5 Kw bygger ju på att man laddar batterierna med elverk. Eller att man låter solcellen ladda batterierna i cirka 100 timmar (utan hänsyn tagen till förluster vid laddningen).

Och detta med goda solförhållanden, jag vet inte hur mycket mindre medelsol vi har under vintern, men om man gissar en faktor 5 elelr så?
 
är det permanentboende som gäller så är det ju standard avgift som gäller vid elanslutning typ 20 -30tusen..............kladda inte med batteri å sånt krafs det duger inget till om man ska ha ut lite större effekt............ska du bo där så satsa slantarna på riktig kraft.......antingen kabel.........eller ett maffigt elverk
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.