4 223 läst · 27 svar
4k läst
27 svar
Söker tips på bra riskokare samt något som strimlar/tärnar lök m.m.
Jag tror det är lite av en myt. Man får mer grönsaker samt mer varierad kost om man äter ute. Och när jag säger äter ute så har det inneburit husmanskost för det mesta.Dalbotös skrev:
För att det ska vara ekonomiskt försvarbart för mig att göra mat hemma så får jag äta samma sak en hel vecka.
- Givetvis måste jag räkna in elförbrukningen då detta kommer bli märkbart i min energistatistik. Jag tror restaurangerna har det inräknat i sina kostnader också.
När jag inte hade kök, så åt jag ute 2 gånger per dag under 2 års tid. Företagshälsotestet gav svaret att jag hade 1procent fett på kroppen samt bättre kondition än dom som regelbundet gick på gym.
- Tror hemligheten är att avstå allt vad såser heter oavsett maträtt.
Ett tag var det kul att laga mat hemma, jag gjorde 4 maträtter på samma gång och frös ner allt.. och nästan allt smakade skit när det tinadesupp... samt blev märkbart dyrare i min månadsstatistik. så lade ner det.
Det är nog skillnad när man är ensam och när man är familj.
Redigerat:
Det beror ju på vad du väljer att laga för mat?!? Nu jämförde du ju tidigare i tråden med pizza, vad får du för grönsaker där? Tomat, lök och möjligtvis några blad med sallad om du äter en kebabpizza. Knappast en nyttig måltid.Yrrol skrev:
Nu odlar jag det mesta av mina ingredienser i min mat själv så jag vet inte riktigt vad det kostar att köpa men satsa på att köpa rotfrukter och gör tex pytt eller grytor. Potatis, morötter, palsternackor, lök osv är fantastiskt goda att ugnsrosta, att hacka ner i pytt eller klyfta i grytor och de är dessutom billiga.
Enda undantaget är väl om man har problem med motoriken, då kan det nog vara vettigt med hjälpmedel. De jag sett är dock hutlöst dyra (har för mig Clas O har nån som heter Aligator eller nåt liknande) och ser ut att vara svåra att diska. Ska man hacka olika saker måste man kanske diska mellan för att inte få med smaken, enklare att skölja av en kniv och byta skärbräda (eller vända på den).phl skrev:
Vi har nog över 10 olika skärbrädor, oftast går det inte åt mer än 3-4 stycken dock. Har två stora och en liten för "kött", en för "fisk", två stora och en liten för "grönsaker", en för kyckling (bara för att vi köpte förpackning med röd+gul+blå), två stycken i trä som mest används för bröd men även skära upp stek eller annat helstekt kött och några till som nyss börjat användas (öppnade en 2-pack nu till skinkan i jul, för att kunna ha den ligga på en skärbräda i kylen).
Jag har nyligen beställt en elektrisk "Raspel" av märket Jupiter från Tyskland för att kunna skära/strimmla grönsaker. Paket ligger för tillfället i Hamburg så förhoppningsvis kommer den snart.
Det är möjligt att motsvarande maskiner finns i Sverige också, men jag hittade inget som passade här.
Om det fungerar att tärna lök med den återstår väl att prova, men i beskrivningen för en av maskinens skivor står
Det är möjligt att motsvarande maskiner finns i Sverige också, men jag hittade inget som passade här.
Om det fungerar att tärna lök med den återstår väl att prova, men i beskrivningen för en av maskinens skivor står
vilket kan översättas typ till: "Den grova skivan gör av råa potatisar potatisstavar(?) och förvandlar råa, skalade lökar till lökberg för lökpaj och rostad lök."
Men disken är ju inte klar efter de 10 sekunderna? Tänk om du först ska hacka lök och sen ska hacka choklad till efterrätten. Då ska du alltså köra diskmaskinen mellan där, hur snabbt är ditt snabbaste program?
Ja då får man nog hacka det ena med en kniv. Eller skaffa två "hackmanicker". Eller ge upp och beställa pizza.Nerre skrev:
30 min har jag för mig.Nerre skrev:
Liknande trådar
-
Söker tips på infästning och skarvning av överliggare
Byggmaterial & Byggteknik -
Dammfri slipning - söker tips på slipmaskin
Verktyg, Maskiner & Fordon -
Söker tips vid Byte av värmesystem Elradiatorer till Golvvärme
Värme allmänt -
Söker tips på köksluckor utan handtag
Kök -
Söker tips på vattenmätareskåp
Vatten & Avlopp