Hej Snuffsan,

Det går att sätta golvvärme i bjälklaget. Det finns flera företag som har det som standard och vissa som har det som tillval. Hjältevadshus har det som tillval och ST Annahus har det som standard.
 
J Jece skrev:
Dessa nya typer av helisolerade krypgrunder som t.ex Smålandsvillan och Hjaltevadshus kör med, och i vissa fall Älvsbyhus (om du gör jobbet själv) är helt fuktsäkra och du behöver ingen avfuktare.

Vår grund är gjuten i betong, i ett enda stycke. Den är gjuten i cellplastformar som då ger isolering på både utsida och insida. Sedan har vi i botten 2 lager med 100 mm cellplast, med ålderbeständig plast emellan. Alltså totalt 200mm isolering. Som extra skydd har Smålandsvillan dessutom en tjock typ av väv på undersidan av huset som skyddar mot fukt och radon. Huset står på en skumskiva som trycks ihop av tyngden och tätar skarven mot grunden. Som en extra åtgärd är också skarven där huset möter grunden, rejält skumfogad så att ingen fukt eller kyla tränger in där.

Grunden står på en 1m-1.5m hög hårdpackad grusplatå, för att få en rejäl lutning ut från huset. Dräneringen runtomkring grusplatån hindrar eventuellt vatten från att ens komma i närheten av grunden.

Vår grund är ingen cellplastdirekt grund, utan en grund som en erfaren grundenteprenör rekomenderade. Skillnaden är att cellplastdirket-grunden kommer i block, och vår grund är gjuten i ett stycke.
Kostnaden för vår grund, som är en rejälare typ än cellplastdirekt-grunden, var dessutom billigare att bygga. Vi slutade på ca 150.000 plus grus för 50.000, totalt 200.000.

Den stora anledningen till att man bygger med platta på mark idag är inte för att den är fuktsäkrare utan för att den har ingjuten golvvärme.

Ingjuten golvvärme har sina nackdelar. Så en modern krypgrund är ett mycket bra alternativ om man inte absolut måste ha golvvärme i hela huset.

Så för att svara på din fråga: Ja det är en mycket bra grund som du inte kommer att ha några problem med. Om det uppstår ett problem mot all förmodan så är det bara att krypa ned och åtgärda felet. Vilket du inte kan om du har en platta på mark.
.
HEJSAN,
Om du fortfarande är kvar på denna sida undrar jag vilken grundentreprenör ni hade? Som gjöt er grund. Har du kontaktuppgifter eller bara namn och stad vore det toppen!
Tack på förhand, Petter Zonabend König
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.