Försöker knacka men tycker det är svårt att höra. Fästet sitter med 4 skruv. Är en automatisk slangvinda så det blir en hel del motstånd när slangen åker in. Fäster med mindre franska bultar är tanken. Tips mottages..
Svart plastfäste för automatisk slangvinda monterat på vit trävägg vid svart stuprör.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Förmodar att det enbart kommer vara 2 skruv som träffar reglen isåfall.. dom andra 2 åker nog bara in i panelbrädorna men kanske håller?
 
  • Gilla
Nicce737
  • Laddar…
Är det en Gardena roll-Up 25? Hade min med vanlig träskruv i panelbrädorna bara. Ingen skruv i regeln och det höll riktigt bra.
 
Roll Up 35 gäller det.. ok kanske håller.. tänkte såga man ut 8 cm in i den svarta brädan så borde dom 2 gå in i reglar.. sedan dom andra 2 i panelen. Vad kan de va för mått på reglarna? Huset är från 1970
 
15kg fördelat på 4 skruv som går igenom panelen blir nog inga problem alls.
 
  • Gilla
Lennart Lind
  • Laddar…
Eller så sätter du en bräda bredvid hörnbrädan med samma tjocklek och sågar den så den är 5mm större än slangvindsfästet. Sedan skruvar du fast den "nya" brädan från sidan med lång skruv. Därefter sågar du till en lagom tjock skivbit med samma mått som slangvindefästet och skruvar fast den i de två brädorna.
Sedan är det bara att skruva upp slangvindsfästet i skivan och se till att skruvarna är långa nog att gå en bra bit in i brädorna.

Fördelen är att du kan montera ner fästet och brädorna utan att det syns det att det suttit där förutom några skruvhål i hörnbrädan.
 
  • Gilla
Lennart Lind
  • Laddar…
Ja det är ett alternativ med att slippa lite hål i panel väggen. Få klura lite imorgon tack så länge.. hur menar du att fästa en brädbit i samma tjocklek och skruva ihop dom från sida tjockleken är Nog 21mm och bredden 120mm. Kan väll inte vara så mycket bärande skruva ihop dom från sidan.. få man borra igenom 120mm på en bräda som är 21mm måste vara lätt att det spricker!
 
Var lat och tog den direkt i Panelen.. kanske håller ett tag sedan tror ja det kommer bli glapp i infästningarna mellanskruv och vägg.. men den dagen den sorgen hehe
Satellitparabol monterad på en vägg med skruvinfästning i panelen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jag skulle nog tagit lite grövre träskruv med större skalle eller typ farmarskruv med krage. Risken annars att skruven går igenom hålet i plasten.
 
  • Gilla
Lennart Lind och 1 till
  • Laddar…
Sätta bricka imellan kanske.. men känns inte bra att skruva ut dom igen för att sätta bricka eller liknande, tror du inte gängorna i trät ta lite stryk då? Större chans för glapp sen?
 
Brickor mellan skruv o plasten. Eller ta en grövre skruv ist.
Metallskruv med sexkantigt huvud på vit bakgrund, för byggprojekt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Lennart Lind
  • Laddar…
Finns ingen bra plugg till detta ändamål? Typ som en mollyplugg? Så det ligger något stöd bakom panelen? Men kanske håller!!
 
Ingick franska bultar.. men bulten var inte hel gängad därav skippade ja den. Ja en sån skruv är säkert stabilare.
 
Skruven är 6mm som sitter där var faktiskt rätt grov.. 7 mm är nog max vad som passar hålet
 
Klart det håller! Kraften går rakt nedåt, inget som skall dra rakt ut, skulle räcka med en skruv som drar i panelen..

Tror bestämt att det heter Regeln, inte Reglen...
 
  • Gilla
Lennart Lind
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.