T T2 skrev:
Tjena
Våra garage är jättegamla och måste rivas och byggas nytt.
Har koll på att majoritet räcker för att besluta det, men det kommer bli dyrt, runt 115.000:- per garage.
Om man inte vill eller kan, vad händer då?
Säg att det bli majoritet för nytt och ett par andelsägare inte har råd, vad händer då?
Kan man göra en ny förrättning och någon annan kan ta över deras garage?
Eller vad händer?
Alla förklarar situationen utifrån att det handlar om en samfällighet. Var framgår det? Det kan väl lika gärna vara en BRF som äger garagen?
 
C Crore skrev:
Alla förklarar situationen utifrån att det handlar om en samfällighet. Var framgår det? Det kan väl lika gärna vara en BRF som äger garagen?
Antar att TS vet det eftersom han skrivit det i rubriken.
 
  • Gilla
  • Haha
Fairlane och 4 till
  • Laddar…
Kan man tvingas att gå med på dom villkor föreningens lån har eller kan man själv lägga in sin del?
Säg att varje andelsägare får 100.000:- i kostnad som sedan lånas upp gemensamt, kan man då själv lägga in den summan direkt eller måste man gå med på lånet som föreningen tar?
 
I bestämmelserna för samfällighetsföreningar föreskrivs det att alla medlemmar i föreningen skall behandlas lika. Detta gör att det inte är tillåtet att låta medlemmarna betala föreningens kostnader på olika sätt. Om föreningen ändå tillåter varierad finansiering kan föreningen komma att förlora förmånsrätten i fordran. Detta är en mycket stor nackdel för föreningen. Bankerna är nämligen återhållsamma mot föreningar som förlorat den rätten. Banken räknar helt enkelt med att föreningens ekonomi är skött på ett icke acceptabelt sätt. I allra värsta fall kan det komma att bli så att styrelsens medlemmar tvingas betala förlust, som föreningen gjort på grund av förlusten av förmånsrätten, , ur egen ficka.

Jag har läst i något forum att just den skrivande personens förening låtit medlemmarna betala på olika sätt. Detta förekommer alltså i viss mån men det är inte tillåtet enligt regelverket.
 
Jag borde sagt redan i det förra inlägget att medlem är tvungen att följa de beslut som stämman fattat.. Eftersom alla ekonomiska beslut fattas av stämman är medlem tvingad att betala enligt beslutet,
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.