Lisen och Kaugan,

Vad inkluderar ni i priset?

Är det inkl. grund och markarbeten?
 
Hej,
Vi skall bygga med Sävsjö nu i vår och har kontakt med Västeråskontoret. Vi har hittills bara bra erfarenheter men vi har som sagt inte börjat bygga ännu. Lite dyrt kanske men vi hoppas ju att kvaliteten mostavarar priset. Chef: du rekomenderade totalentreprenad. Vilka problem råkade du utför? Är det värt ca 100 000 kr till för ett sådant åtagande? Vilket kontor köpte ni av? Några andra som har erferenheter från Västeråskontoret?

Clapton
 
Nacka,

Ja vårt pris är inkl grund och markarbete. Vi hade väldig tur med markarbetet, vi köpte tomten för 1,3 milj. direkt av Sävsjö trähus (eller Vendu bygg som är byggfirman) och då ingick allt markarbete i det priset.
 
Hej alla som byggt med Sävsjö Trähus.

Jag har precis godkänt offerten och skrivit på köpehandlingarna. Allt känns bra med en säljare som verkar både mycket kunning och pålitlig, hoppas bara att det fortsätter så.

En fråga til er: Innerväggarna är ytterst med en tunn gipsskiva, sedan råspont och därefter tomt...
Tycker ni att det räcker eller rekommenderar ni antingen en tjockare gipsskiva eller isolering inne i väggen, eller båda delarna?

Jag vill ha tyst mellan rummen och vill absolut inte ha ett lyhört hus.


Tack för svar
 
Thcn
Man kan nog säga att ett trähus är mer lyhört än ett i sten. Det är klart. ;)
Vi har valt till att ha extra mineralullsisolering i mellanväggarna till sovrummen. Dessutom har vi valt ett extra lager golvgips på hela övervåningen för att få det dämpat ner mot suterängvåningen där sovrummen ligger. Vi har även lagt in extra takgips i sovrummen av samma skäl då både kök och vardagsrum ligger över två st sovrum. Man behäver nog inte extra ljudisolering överallt men bör tänka till lite extra beträffande sovrummen.
Vilket kontor har ni haft kontakt med?
mvh
Clapton
 
Clapton; Tack för svar från en som byggt med Sävsjö...

Hur långt har ni kommit?
Bor ni i huset?
Är bygget påbörjat?

Vi har gått vi kontoret i Stockholm / Kungens Kurva.

Vi ska bygga ett tvåplanshus, sovrummen på ovanvåningen.

 
Clapton

Jag är också inne på ett soutteräng hur stort ska du bygga, har du ingången uppe eller nere. ??
Finns det möjlighet att ta del av planlösningen tror du.
Det vore kul att se lite olika lösningar.

mvh nicke
 
Hej.
Vi är också på G med husbygge i Täby, Sävsjö ligger i dagsläget bäst till av våra leverantörer. Hört av andra, både här och i 'verkligheten' att man verkligen inte ska ta dem på ordet. Har märkt på vägen att det varierar vad som ingår. Det blir en väldig fokusering på att få allt på pränt, inkl. rumsbeskrivningar, innan något beställs...

Så klart väldigt nyfikna på andras erfarenheter av Sävsjö (revenir) i Täby.

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.