Med dessa sista uppgifter om beskedlig effekt osv tycker jag att du kan montera en stickpropp, åtminstone som tillfällig lösning. Styrtråden får du klippa bort.
 
Kan meddela att det fungerade alldeles utmärkt att sätta på en stickpropp. Väntar fortfarande på svar från försäljaren hur de vill göra. De skulle kolla med sin leverantör om de kan få tag på modellen med stickpropp åt mig.
 
Enda gångerna det kan bli farligt med stickpropp är ju om nolla och fas måste tas hänsyn till.

Såg i ett garage en som hade gjort en utanpåliggande kulo-installation av diverse lampor, brytare, uttag etc och allt strålade samman i några kopplingsdosor. Ytterlamporna låg på samma grupp och var också de anslutna och matade via en stickpropp som gick till en timer som i sin tur satt i ett vägguttag.

Antar att det var rena turen att det fungerade, hade de vänt stickproppen hade helt plötsligt fas blivit nolla i kopplingsdosan och det hade nog sprakat lite här och var i garaget. Tändtråden gick ju till lamporna men nollan var ihopkopplad med övriga i dosan.

Frågade varför de hade gjort så, svaret var "en utanpåliggande timer var för dyr..." billigare med en stickpropp och en rusta-timer för 39 spänn.

Tydligen var det en riktig elektriker som gjort installationen en gång i tiden, men då med knap för ytterlamporna.Sen hade de kommit på att de ville ha dem på timer istället....
 
Det är YTTEST få "apparater" där det spelar någon roll vart fas och nolla ligger för funktionen, däremot har det en viss säkerhtsaspekt om man bryter fas eller nolla.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.