Eller i en korvkiosk....eller det kanske är sam....nääää! :D
Tänkte på det när jag stod och skulle beställla en vurre i en större grillkiosk häromdagen att många av de extrema köken är ju rätt lika det jag stod och tittade på.
Märkligt. Det är ju varken hemtrevligt eller speciellt snyggt... bara ultrapraktiskt.
 
Joo... men korvmojjen är ju tidsenlig och modern! ;D För att inte tala om den estetiska och stilrena (läs sterila) inredningen i obduktionssalen! ;D ;D ;)

Löjligt många kök i modereportagen HAR faktiskt påfallande likheter med ovan. Trist nog. Men det beror nog inte bara på en liten detalj som rostfri spiskåpa tex. Ska jag va ärlig har jag själv faktiskt "fingrat" lite på de rostfria spiskåporna... Hmmm kanske, ska fundera... Men rostfritt på kyl och så det blir det absolut inte! Tänker genast på alla dagiskök man varit i...
 
Åh, vad skönt att man äntligen får säga att man tycker gråa kylskåp är fula!!! ;D Tror att de kommer att var lika löjeväckande om tio år, som de gröna kylskåpen från 1970-talet blev.

Jag undrar om det är samma kategori människor som väljer grå kylskåp, som målar sina hus helt grå, både in- och utvändigt, och som bygger stödmurar av grå betongsten och som har japanska trädgårdar med grått grus och grå slavia och grå lammöron, och grå bil och ...
... och som förmodligen drar ner sin grå rullgardin om solen skulle råka skina en dag. ;)
 
Jag tycker väl att vissa detaljer är snyggt i rostfritt.
Bara det inte blir fööör mycket.....numer ser man ju hela kök i rostfritt, lådor, skåp, skåpdörrar, hela diskbänkar - allt.
Och då ser det verkligen hemskt ut.

 
Själv tycker avtorkning av fingeravtryck en gång i veckan är mer än vad vi hinner med. Tror inte vi ens torkar av kylen till jul, alltså väljer vi vita vitvaror (och torkar endast när det blivit chokladpuddingfläckar eller dylikt). ;)

Från en som inte städar alltför ofta...
 
När vi renoverade köket för ca 2 år sedan så rev vi ut alltihop, snickerier såväl som all maskinell utrustning.

Vi valde nya vita vitvaror, mest för att det passar bäst i den stil vi har i huset. Det höll dock på att fullständigt stupa på en sak.

Spisfläktskåpan!

Denna, inte helt oväsentliga produkt, var i princip omöjlig att få tag i vitt utförande (med en storlek som skulle passa i vårt kök). Det fanns i aluminium, rostfritt och glas. Men vit? Njaeee. tyckte försäljaren, vi har den här (och så visade han på ett skräckobjekt)

Detta skräckobjekt sitter numera i vårt kök...
 
Som allt annat nytt så är rostfritt en trend som kommer att försvinna - åtminstonde delvis. Jag har letat efter svarta vitvaror och det är svårt att få tag på - för tio år sedan var det busenkelt. Dock tycker jag att rostfritt är snyggt, men en aning mainstream.

Ett tag var det modernt med lite färgade vitvaror - gråa ljusbruna eller röda. Ferdinand Porsche sa "bästa sättet att alltid vara modern, är att aldrig vara modern" - ligger något i det :D

Personligen tror jag att det som håller längst, trendmässigt, är vitvaror som är inbyggda med köksskåpsluckor som utsmyckning, därefter tror jag på vita. Fast vitt är ju lite tråkigt.

Jag har letat efter en svart spis (alltså häll och ugn i samm apparat) och diskmaskin, men det verkar inte finnas överhuvudtaget. Däremot hittar jag svarta kylskåp. :-[
 
Ja, som du skriver "fast vitt är ju lite tråkigt". Håller med om det men å andra sidan tror jag det är precis det vi kommer säga om rostfritt om tio år! "Vill inte ha rostfritt, det är rätt sterilt och tråkigt". Men precis som det finns de nu som inte hakar på trenden med rostfritt lär det väl finnas de som inte hakar på det som då (om 10 år) blivit trend.
Så med tanke på hur länge de vita vitvarorna varit "gångbara" oavsett rådande trend lär de knappast bli okomersiella den överskådliga tiden framöver heller! Frågan är hur det ser ut med det rostfria modet om tio år??? Något att fundera på kanske.

Bara en tanke.
 
Enligt vad jag har hör skall livslängden på ett kylskåp vara i genomsnitt tio år så då kanske färgvalet aldrig hinner bli något problem...
 
lastkaj skrev:
Personligen tror jag att det som håller längst, trendmässigt, är vitvaror som är inbyggda med köksskåpsluckor som utsmyckning, därefter tror jag på vita. Fast vitt är ju lite tråkigt.
Såvida man inte har vita köksluckor - då är det väldigt snyggt med vita vitvaror... ;)
 
Jag har för mig att jag har sett att det finns rostfria "vitvaror" som är klarlackade eller behandlade på annat sätt för att ytterligare minska fingeravtryck.

Men å andra sidan, om man skulle få inbrott i villan av en hungrig tjuv kan det vara bra med lite fingeravtryck! :surprised: :surprised: :surprised: :surprised: :surprised: :surprised:
 
Lastkaj:[Jag har letat efter en svart spis (alltså häll och ugn i samm apparat) och diskmaskin, men det verkar inte finnas överhuvudtaget. Däremot hittar jag svarta kylskåp.


Kolla in husqvarnas urläckra spis Regina Connaisseur Max den finns i svart. Tror även att det finns en svart diskmaskin.
 
Är det inte rätt lattjo att stickytråden "rostfritt" numera handlar om svarta vitvaror...

Vad handlar då stickytråden "svarta vitvaror" om...

Kanske betalningsformen ;D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.