4 554 läst · 31 svar
5k läst
31 svar
Rookie på hus och värmesystem
Krilleman
Husspekulant Plumber
· Södermanland
· 16 278 inlägg
Krilleman
Husspekulant Plumber
- Södermanland
- 16 278 inlägg
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Det här är resultatet efter att ha eldat sen 11-12 idag
Själva panntuberna är ju lätta att sota ur varje gång innan du tänder i pannan, med den medföljande runda o långa stålviskan. Genom översta luckan.
Fungerar underförbränningen gen som den ska ? Med en intensiv låga I nedersta luckan?
Går väl även att ställa sekundärluften här.
Är keramiken hel i botten av pannan?
Samt givetvis ordentligt uraskad?
Förbigångsspjället skall som sagt vara stängt (inskjutet) när du fått ordentlig fyr i pannan. Och rökgasspjället normalt helt öpet
Fungerar underförbränningen gen som den ska ? Med en intensiv låga I nedersta luckan?
Går väl även att ställa sekundärluften här.
Är keramiken hel i botten av pannan?
Samt givetvis ordentligt uraskad?
Förbigångsspjället skall som sagt vara stängt (inskjutet) när du fått ordentlig fyr i pannan. Och rökgasspjället normalt helt öpet
Redigerat:
Krilleman
Husspekulant Plumber
· Södermanland
· 16 278 inlägg
Krilleman
Husspekulant Plumber
- Södermanland
- 16 278 inlägg
Vad har du för rökgas-temp när du eldar?
Dra ur tuberna. Såhär står det i min tidigare bifogade fil:
Sotning
I en rensotad panna följer mindre värme med rökgaserna ut.
Ett hjälpmedel, som ger en indikation på när det är tid att sota,
är rökgastermometern. Sotningen utförs när temperaturen stigit
ca 25ºC jämfört med nysotad panna. Ekonomisotning bör ske
med korta intervall och utförs genom att öppna sotluckan och
dra rent tubrören med den medlevererade sotviskan.
Dra ur tuberna. Såhär står det i min tidigare bifogade fil:
Sotning
I en rensotad panna följer mindre värme med rökgaserna ut.
Ett hjälpmedel, som ger en indikation på när det är tid att sota,
är rökgastermometern. Sotningen utförs när temperaturen stigit
ca 25ºC jämfört med nysotad panna. Ekonomisotning bör ske
med korta intervall och utförs genom att öppna sotluckan och
dra rent tubrören med den medlevererade sotviskan.
Japp där man tänder, på min värmebarunen biomax så finns där ett litet glasfönster som man kan se lågan igenom skall vara en kraftig blåaktig låga när Förbigångsspjället är stängt! Den lilla glasluckan går även att justera för att öka eller minska sekundärluften.Tobhau1 skrev:
Sen skall ju även ytterluckan stå öppen på den nedersta luckan vid eldning i pannan (på min modell måste denna öppnas manuellt)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Rökgastemperturen på min värmebaronen biomax nysotad brukar ligga runt 200-250 grader nät man eldar med ved vilket skulle kunna tyda på att du eventuellt inte har en bra fungerande underförbränningen, eller så är det möjligen mer ytor som tar upp värmen på din modell...