Pannan kommer aldrig över 75grader. Bara om jag stänger av cirkulationen helt. Då går den mot 95
 
Krilleman
Tobhau1 skrev:
Pannan kommer aldrig över 75grader. Bara om jag stänger av cirkulationen helt. Då går den mot 95
Kolla "edit" i mitt förra inlägg. Missade lite...
 
Vart kan jag se rökgastempen?
Av att läsa om laddomat21, så förstod jag att man ska slå av den efter avslutad eldning? Men endast så tankarna har uppnått bra temp, stämmer det?
 
Krilleman
Har du ingen termometer på rökröret med skalan 0-500º

Laddomaten ska bara vara på när du eldar. Du har alltså manuell påslagning av den. Ingen rökgastermostat som sköter av/på?

Har du sotat?


8873004204062.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Termostat-rok_130x141.jpg
 
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Det här är resultatet efter att ha eldat sen 11-12 idag
 
  • Gilla
magnetens
  • Laddar…
Har termometer på rökröret 0-500grader.
Manuell av/påstängning
Och det sotades för några veckor sen
 
Själva panntuberna är ju lätta att sota ur varje gång innan du tänder i pannan, med den medföljande runda o långa stålviskan. Genom översta luckan.

Fungerar underförbränningen gen som den ska ? Med en intensiv låga I nedersta luckan?
Går väl även att ställa sekundärluften här.

Är keramiken hel i botten av pannan?

Samt givetvis ordentligt uraskad?

Förbigångsspjället skall som sagt vara stängt (inskjutet) när du fått ordentlig fyr i pannan. Och rökgasspjället normalt helt öpet
 
Redigerat:
Med nedersta luckan, menar du luckan man tänder i?
Har inget jag kan ställa sekundärluft på, vad jag kan se.
Askar alltid ur den varje morgon.
 
kulle
Hur är veden du eldar med , är den riktigt torr ?
 
Veden är torr och brinner jättefint
 
Krilleman
Vad har du för rökgas-temp när du eldar?

Dra ur tuberna. Såhär står det i min tidigare bifogade fil:

Sotning
I en rensotad panna följer mindre värme med rökgaserna ut.
Ett hjälpmedel, som ger en indikation på när det är tid att sota,
är rökgastermometern. Sotningen utförs när temperaturen stigit
ca 25ºC jämfört med nysotad panna. Ekonomisotning bör ske
med korta intervall och utförs genom att öppna sotluckan och
dra rent tubrören med den medlevererade sotviskan.
 
Dom är sällan över 150grader vad jag har sett.
Men kan testa att sota
 
Tobhau1 skrev:
Med nedersta luckan, menar du luckan man tänder i?
Har inget jag kan ställa sekundärluft på, vad jag kan se.
Askar alltid ur den varje morgon.
Japp där man tänder, på min värmebarunen biomax så finns där ett litet glasfönster som man kan se lågan igenom skall vara en kraftig blåaktig låga när Förbigångsspjället är stängt! Den lilla glasluckan går även att justera för att öka eller minska sekundärluften.
Sen skall ju även ytterluckan stå öppen på den nedersta luckan vid eldning i pannan (på min modell måste denna öppnas manuellt) 1451158599869-878926929.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
1451158692141174505322.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Rökgastemperturen på min värmebaronen biomax nysotad brukar ligga runt 200-250 grader nät man eldar med ved vilket skulle kunna tyda på att du eventuellt inte har en bra fungerande underförbränningen, eller så är det möjligen mer ytor som tar upp värmen på din modell...
 
Hej! Tänkte om det inte går att få tag i tidigare ägare till huset och be snällt om en genomgång av pannan? Borde vara det enklaste :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.