MathiasS MathiasS skrev:
Du har fel.

Det vore helt orimligt om tex en rörmokare skulle be någon annan att sälja materialet bara för att han själv är hantverkare. Det är självklart att han ska sälja material med ett rimligt påslag.
Håller helt med, klart att hantverkaren ska kunna sälja material, även med en vinst och en marginal som ska täcka garantier, lager, admin mm. - men problemet här är ju att om man köper EN vara kan man fråga pris, men det är ju inte rimligt att i förväg fråga om varenda detalj som kommer gå åt. Då måste det vara en rimlig prismodell.

Sen fattar jag inte denne LeOracle, han säljer VP till fast pris men slåss ändå för påslag och listpriser. I fast pris så (förutom ROT delen) sakerna ha vilket påslag de vill då man accepterat priset i förväg.

Och tråden handlade om en hantverkare som höjer priset i efterhand. Då är min fundering, om man reparerar något där materialkostnaden är löjligt låg men jobbet stort - kommer hantverkaren även då att höja timpenningen för att han inte får sälja på en material? Tex en packning djup inne i en värmepump - 5 kr material och 5 h jobb...

Näe, det bör vara rimligt att förstå vad man kommer få betala för, innan arbetet sätts igång... Om rörmokarn handlar på ahlsell och det är dyrare än rinkaby, men man får betala hans pris plus 20% så är det helt OK.
 
  • Gilla
13th Marine och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.