Jag har faktiskt kvar en apparat som man använde förr i tiden när man skulle undersöka vad ett ord betydde eller hur de stavades. Den kan bäst beskrivas som en lokal, statisk, analog föregångare till Wikipedia, och kräver en lite speciell teknik för att söka i. Den kallades "uppslagsbok". Eftersom jag är utbildad i att använda dem har jag lyckats kollat upp vad "att klä en brädvägg med puts" heter, och svaret är revetera, ingenting annat.
 
niblom skrev:
1000kr per kvadrat, är du galen pöjk :)

Jag betalade 38500 + moms för putsa mitt hus på insidan (70kvm golvyta, alla invändiga väggar).

Det var polacker, de jobbade 10 timmar om dagen och var två man. Efter en vecka var allt putsat utom fönstersmygar och dörrposter. Det tog en vecka till för en man.

Glömde jag säga att bruk ingick och att det var vitt?

Har ingen aning hur de gick ihop på det men de har gjort rätt mycket mer hos mig så de tog säkert igen det på ett annat ställe :)

Dock så fick jag äran att knacka ner putsen...
Jag har läst på ett flertalet ställen folk som har fått problem med just det du nämner. De använder ett billigt bruk och troligen plastfärg som gör bruket tätt. Säger inte att så är fallet här men många som använt "polskt" bruk har kastat pengarna i sjön och betalat för något som kommer sitta upp i ett par år max.

Putts är väldigt viktigt att det blir gjort på rätt sätt och då kan de hålla i flera årtionde ja kanske upp till hundra år om det underhålls rätt. Men det sagt bara för att man betalar mer betyder det inte att det blir rätt gjort för det... (fråga NCC)
 
Den där träplankan skulle jag vilja påstå är syllen. Vi har också en stentrappa på vårt 20-tals hus som dock är kvar och bytte syllen bakom trappen och en meter på vardera sida. Granittrappan satt kloss an syllen.

Ett hus från 20-talet har nog ett antal droppar som legat och fuktat sig vid trapporna.

Om jag köpte det huset skulle jag nog räkna med att byta lite syll vid trapporna. Om putsen lossnat på grunden så skulle jag ta med dränering i min inköpskalkyl.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.