S Stuff skrev:
Håller med om att det inte ger riktigt autentisk känsla men jag tycker det ändå är tillräckligt bra.
Men den hårda linje som hapzard trycker på så borde det alltid vara precis lika illa att sätta in ett massproducerat, oavsett ålder och stil. Typ att det alltid ska vara tabu att byta kök, om det inte är platsbyggt med högsta kvalitet.

Nej chilla lite och låt folk kombinera byggsystem och stilar efter eget tycke säger jag.
Precis så är det. Hantverket och stilen i riktiga funkiskök är i en klass för sig, men man ska absolut kunna bygga ett kök i nyfunkis-stil med gott samvete om möjligheten finns. Uppskattar att kunna ha integrerad diskmaskin och ugn i ergonomisk höjd och samtidigt använda retroestetiken.
 
  • Gilla
JohanLun och 1 till
  • Laddar…
S Stuff skrev:
Kan varmt rekommendera Järfälla kök. Bra grejer och proffsig personal som ger jättebra support. Har precis monterat ett metod-kök med luckor från Järfälla. Köpte även beslag, bänkskivor, diskbänk blandare etc via Järfälla kök.
Visst får man vara beredd på att det kostar en slant mer än vad ikeas luckor kostar men värt varenda krona anser vi.

[bild]
Hur mycket mer? Dubbla?
 
BirgitS
Retromodernist Retromodernist skrev:
Hur mycket mer? Dubbla?
Det beror ju på vilken lucka man vill ha och vilken av Ikeas luckor man jämför med.
 
Retromodernist Retromodernist skrev:
Hur mycket mer? Dubbla?
Ikeas luckor varierar ju i pris och modell men en snabb koll så ja det dubbla kan man nog räkna med på de detaljerna. En front till ett vanligt skåp gick (då) på dryga tusenlappen. Ikeas skåpsfronter finns från typ 300 till typ 600:- Men inga jättestora kostnader där egentligen utan vi gjorde ju också en hel del andra fördyrande val så som mycket dyrare fläkt och spis mm.
Ett enkelt kök från ikea hade enligt kalkylatorn gått på typ 60 000 när vi satte ihop det i kalkylatorn. Nu landade vi nog på det dubbla i slutändan men det var det värt.
Köket blev precis som vi villa ha det och vi har inga planer på att göra om det under vår livstid
 
  • Gilla
Retromodernist
  • Laddar…
T torkin skrev:
Har du redan monterat stommarna? Överväg annars att sätta täcksidor mellan dem. Det ger illusionen av att luckorna är överfalsade och synlig stomme. Electrolux gör så på sina retrokök (se bild!). Vi har fått hjälp av säljaren på IKEA att göra på samma sätt - och hon har även gjort så på sitt eget kök. För att få extra funkiskänsla lämnar man in luckorna på lackering, skaffar annan bänkskiva (virrvarr!) och retrobeslag.

[bild]
Riktigt fint gjort! Körde täcksidor även på utsidan av kyl/frys och på skåpen längst till vänster på bild? Vilken täcksida valde du. Tack för tips, supernyttigt för oss! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.