I oktober la jag nytt laminat golv i vårt kök och hall. Golvet köptes in på den lokala golvbutinen och märket på golvet är ett av de kända/stora märkena och golvet kostade 350kr/kvm. Jag och min pappa la golvet och upptäckte då att två skivor inte var i vinkel, men på grund av att materialet behövdes så la vi ändå golvet färdigt och använde de två skivorna på slutet.

Dokumenterade felet och informerade butik som i sin tur kontaktade återförsäljare. Detta ledde till att jag fick två nya skivor.

Innan jag hann hämta de nya skivorna upptäckte jag att det dansa ytterligare skivor som glipade i ena ändan, alltså ej rätt vinkel på skivorna. Detta ledde till en reklamation, bildbevis skickades med och återförsäljare skapade reklamation till företag. Reklamationen lämnades i mitten av oktober och jag var beredd på lång handläggningstid...

Efter nyår ställde jag frågan hur långt ärendet kommit, får svar av kundtjänst på företaget att en säljare ska kontakta mig.

Idag kontaktades jag av säljare som undrade hur många nya skivor jag behöver... jag svarade att jag ska återkomma med antal. Samtidigt frågade jag om den långa handläggni gstiden, främst utifrån att man inte nämnde något om denna, och fick till svar att mitt golv inte var någon brand 😫
Jag fick frågan varför jag lagt golvet klart när jag såg att det var fel, svarade att min familj som består av ett spädbarn och RN två åring inte kan vara utan kök, svaret blev att säljaren också varit småbarnsförälder och att det inte var något problem....
Mun irritation var märkbar och jag frågade hur de tänkte kompensera min arbetsinsats, fick till svar att om en firma lagt golvet så häller lagd planka ligger... ingen kompensation för arbete till privatpersoner!

Min fråga är om någon har liknande erfarenhet? Hur kan jag gå vidare? Ska de verkligen kunna komma så lindrigt undan genom att skicka några nya plankor nedans jag återigen för skicka iväg familjen, bryta upp golv och lägga om....

Tacksam för svar!!
 
Med största sannolikhet kommer du i bästa fall få nytt material alternativt reklamera hela golvet mvh Andreas
 
Tack för ditt svar! Material är klart, det kommer jag att få. Men bemötandet gör att jag undrar om det finns mer att kräva....
 
Tror faktiskt inte det
 
Lägg din energi på att byta de felande bitarna och svär och ta en whiskey och gå vidare med livet. Servicen är usel, så klart, men inte värt att kriga för du kommer ingenstans tyvärr.
 
  • Gilla
Solari och 3 till
  • Laddar…
Misstänker också att det är så. En whiskey kan lindra irritationen 😏
 
Hjälper inte en , ta en dubbel , skål!
 
  • Gilla
lalana
  • Laddar…
S
Hade du ingen polare som är snickare eller golvläggare som kunde sagt att det var de som hade lagt golvet? Problemet löst.
 
Var väl tyvärr för ärlig, men då hade de hänvisat till "lagd planka ligger" och utifrån den versionen kommer de undan.
 
BirgitS
Jag föreslår att du kontaktar kommunens konsumentvägledare för de är specialister på vad som gäller. Om företaget har fel så löser det sig ofta bara genom att konsumentvägledaren ringer dem och berättar vad aktuella lagar innebär.
 
Brukar det inte stå i läggningsanvisningen att man ska granska planken innan läggning?

350:- per km är ju i de lägre prisklassen för ett parkettgolv och då får man nog räkna med att sortering och tillverkningsfinish också ligger på en lägre nivå.
M.a.o man får granska mycket noga innan läggning.
Det brukar inte vara problem att få utbytt sådana plank alternativt man använder sådana plank i ytterkanter eller när det behövs kortare bitar.
Tillverkaren kan ju inte betala ersättning om golvläggare har brustit i sin granskning. :confused:
 
Helt rött att granskning ska ske i samband med läggning, det tar dock inte bort problemet med att glipor uppstått i efterhand.

369kr/kvm för laminatgolv är inte i mitt tycke lägre prisklass. Utifrån pris o tillverkare ska det levereras korrekt produkt!
 
lalana skrev:
Helt rött att granskning ska ske i samband med läggning, det tar dock inte bort problemet med att glipor uppstått i efterhand.

369kr/kvm för laminatgolv är inte i mitt tycke lägre prisklass. Utifrån pris o tillverkare ska det levereras korrekt produkt!
Nej det är priset på bra kvalitets laminat anser jag. Var det Berry Alloc som var märket? Deras högtryckslaminat brukar ligga runt 350:- m2?
 
Pergo...
 
Hur ser gliporna ut?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.