Låt duken sitta kvar för den plåten kommer att lätta från taket vid första riktiga storm.

En plåt skall förstyvas med falsar och fästar med klammer i undertak och fals. Den plåten som du fått, ligger löst på taket och bara fäst med två skruvar i nederkant i den andra plåten och förhoppningsvis under nockpannorna (vilket förutsätter att han haft av nockpannorna). Du kommer med största sannolikhet att få stå ut med ett evinnerligt skrammlande på taket när vinden tar tag i plåten och hammrar den mot pannorna. Och till sist kommer den nog att lossna för den ligger i princip löst på taket redan.

Det är inget arbete som din leverantör kan vara stolt över.

Tyvärr har du nog fått vad du betalat för. Ett riktigt plåtarbete skulle nog kostat ett par kronor mer, men jag tycker att din leverantör borde talat om detta och inte tagit på sig arbetet från början.

Bilägger en bild på en plåt som jag har på mitt hus och som är hel lödd och falsad samt fäst med klammer i underlag och fals. Det finns nog någon som har åsikt om den också men den ligger riktigt och sitter fast. I princip skulle din plåt sett ut så från början.

kupa liten.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Snyggt men är den verkligen lödad på en lackad plåt, den galvade plåten som var brukligt innan den lackade kom var ju dock ofta lödad
Det är inte så svårt att fästa plåten rakt genom panntopp o ner i läkta med långa rostfria skruvar men man får borra försiktigt i pannan och även fästa den i nockbrädan om sådan finns,så den behöver inte ligga o skramla
 
Ej lackad ! Rheinzink dvs 99% zink rakt igenom :)
 
oceanis skrev:
Ej lackad ! Rheinzink dvs 99% zink rakt igenom :)
O K då förstår jag men får man fråga vad kostar den ?
 
Svårt att svara på eftersom jag har gjort om all plåt på huset till rheinzink på en gång, inkl kuporna. Allt var ett fastpris.
 
oceanis skrev:
Svårt att svara på eftersom jag har gjort om all plåt på huset till rheinzink på en gång, inkl kuporna. Allt var ett fastpris.
Jaha och snyggt o bra blev det o kommer att hålla lääääänge(y)
 
Tack ! :)
 
Oceanis: Snyggt!

Var väl inte riktigt så jag hade väntat mig mitt resultat men ang. att man får vad man betalar för så anser jag ju ändå att de 10k som arbetskostnaden var för hela installationen borde genererat ett bättre resultat än vad jag har fått idag.. Jag hade med glädje betalat ett antal tusen mer för att få ett bra gjort arbete.Tyvärr känner jag att jag saknar tillräcklig kompetens för att var riktigt säker på vad jag skall kunna kräva för det priset jag har (inte än) betalat. Var ju därför jag valde att inte göra jobbet själv.
Plåten som montören nu har lagt dit sitter inte fast uppe vid nock utan ligger dit tryckt under nockpannorna, måste eller bör denna sättas fast? Duken som ligger kvar fungerar i dag som en vattensamlare som kan leda vattnet under pannorna för att sedan rinna av under pannorna.

Ang installationen så sa montören att jag nu har "hängslen och livrem" samtidigt som han själv efter mycket om och men medgivit att huven inte passar mitt tak.

Men ni som vet bättre är det någon ide att ta dit en besiktningsman eller likande och ge ett utlåtande vad som krävs för att få en funktionell och acceptabel nivå på installationen, vilket jag ändå måste ha betalt för att få??

Oceanis vad skulle du säga att ditt plåtarbete kostat???

Ber som ursäkt för ett rörigt och ältande inlägg men börjar bli lagom trött på hur arbetet är utfört och uppföljningen från firman.

Slänger in några suddiga bilder på eländet tagna nereifrån.
 
  • IMAG0384.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMAG0386.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Det ser inte bra ut,det kan ju både snöa o regna in, har du koll på hur det är gjort vid genomgången i taket med tätning o. s.v. Om det hade varit mitt så hade jag gjort en riktig koll där
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.