Nötegårdsgubben Nötegårdsgubben skrev:
Det låter ju som om den tre meter breda remsan är ett vägreservat, varför skulle den annars finnas? Men om det ligger flera tomter på respektive sida om den remsan, hur tar man sig då till de inre av dessa? (Eller är det bara en per sida?) Går det att ansluta till en sådan väg?

Tre meter är väl en helt ok bredd för vägen som sådan, men helst hade man nog velat ha ett lite bredare vägområde, så att det gått att dika också. Men lutar allt åt ena sidan dräneras det iofs ditåt...

Men en kortare konsultation med en advokat och ett fastställande av lantmäteriet om att det är en vägrätt och att det är där den bör nyttjas är nog inte bortkastat, även om lantmäteriförrättningen nog kan dra iväg på några tiotusenlappar.
Tänk på framtiden och husets värde på sikt vid ditt beslut. Om större transporter ska fram krävs bra väg, gäller även för räddningsfordon . Jag förmodar att karta över vägen i inte finns det skulle underlätta. Men om ny förrättning blir utvägen får dina grannar betala din andel. Det borde vara ett incitament att göra upp i godo.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.