Den som tar bolån i kristider ska räkna extra noga på vad man har råd med. Om du får ränterabatt hos banken, se till att få skriftligt på det löftet.


Du kan läsa artikeln här: Räkna extra noga på bolånen
 
E
Skrivet av: Anonym

Det kanske är bra att det ställs lite högre krav på låntagare. Bostadsmarkniden, speciellt i storstäderna, har ju kännts lite överhettad. Vet inte hur bra inkomst man var tvungen att ha för att köpa medelvillan i Stockholm.

Nu kanske det sjunker, pga att folk tvingas köpa billigare - färre har råd. Det är ju sunt att ha marginaler som tom är större än 3%.........3% är ju ingentig egentligen.
 
E
Skrivet av: Anonym

En marginal på 3% motsvarar idag en ökad räntekostnad med ca 50% vilket jag anser är fullt tillräckligt.
 
E
Skrivet av: Anonym

Man behöver ju även lite ekonomisk marginal för underhåll o oväntade utgifter om man bor i villa, så ränkar man in dessa i lånebilden är det ju inga nya orimliga krav direkt.

många villaägar har nog dessa marginaler "inbyggda" i huset o räknar kanske med att kunna låna upp mer om taket rasar in.......
 
E
Skrivet av: Holger Wästlund

Det är bankernas nya offensiv för att locka kunder att låna pengar. Handelsbanken erbjuder ett "rotlån" utan ränta och avgifter i ett år. Låna maximalt 100 000 kronor per hushåll. Efter ett år omvandlas lånet till ett vanligt bolån med den ränta som gäller då. Inga krav på amorteringar. Vanlig kreditprövning gäller. NORDEA erbjuder ett buffertkonto med kredit upp till 200 000 kronor. Lånet är ett blancolån där banken inte tar ut någon säkerhet. Kunden betalar enbart ränta på den del av lånet som utnyttjas. Inget krav på att amortera. SBAB skickade nyligen ut brev där de visar hur kunder kan få ett nytt badrum eller kök för 280 kronor i månaden. Källa: Kvällsposten
 
E
Skrivet av: noppe1

undrar lite över hur banker kan ha olika bindningstider, och sedan då man binder så blir bindningstidn ca 3 månader kortare än vad som anges i,tex swedbanks 2års, blev bara 1år o9 månader för mig..?? kan dom göra så..
 
E
Skrivet av: Hugo

3% kan ju vara lite lågt räknat. Det beror ju på vad räntan stog i när man tecknade lånet. Om man lånade när det var 1,6% så får man ju räkna med att det stiger och då är inte 3% mer särskilt osannolikt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.