Att köra en llvp på 8 grader när man inte är där känns som en stor risk. Påfrysning på utedelen.
Ta lite glykol i toan och i vattenlåsen samt tappa av vattnet så kan du stänga av värmen.
Vi har aldrig värmt upp våran stuga på vintern och den har stått där i 70! år i olika utföranden och det skulle ju vart ett slöseri av stora mått
Att försäkringbolaget rekommenderar 15grader är bara egoism
Hade vi följt det rådet skulle det försvunnit nån årslön eller två till elbolagen

Vad är det som blir fel iom att ha det ouppvärmt?
 
Alla hus är inte byggda för att kallställas. Det kan bli problem med kondens på konstiga ställen när temperaturerna varierar, speciellt om det är ett modernt och tätt hus. Dessutom är det inte säkert att vattensystemet är gjort för att kunna tömmas. Det kanske inte finns avtappningskran på lägsta punkten, eller finns det nivåskillnader så det blir stående vatten i rören och installationerna.

Vi har ett hus vi inte permanentbor i. 1800-tal, timmerhus, LLVP som håller 16 grader på nedervåningen hela vintern. Vattnet fryser inte, krukväxterna mår bra och det är behagligt att komma dit. Lite skönare att elda för att få upp värmen från 16 grader än 8 grader, eller ännu värre 0 grader. När vi är där hjälper istället LLVP:n till att fläkta runt den goa värmen från eldstäderna. Ekonomisk katastrof? Inte direkt. Elförbrukning cirka 500 kWh per vintermånad. Det är det värt. Odlingszon 3-4 för referens till hur hårda vintrarna kan vara.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.