Det är nog bara taket som är lönt att tilläggsisolera. Såvida man ändå inte skall tokrenovera. Sjävla isoleringen är inte så dyr, men jobbet att få dit den är det som kostar. Eventuellt kan det vara lönt att spruta in isolering.

Men det ser ju ut att vara en trevlig kåk. Lite färg osv så blir det bra.

Det sällan heller lönt att byta fönster för att få lägre boendekostnad, men det kanske ändå snart dags att byta? Om inte går det säkert göra lite med nya tätningslister, dubbelkolla så det inte drar inte, ev låna ir-kamera och ser vad det kan finnas kallras/köldbryggor.

Det kan också vara lönt med luft/luft värmepump.
 
Är det verkligen lönsamt med en luft/luft pump vid fjärrvärme eller ska man stänga av fjärrvärmen helt och bara köra luftpump?
 
Trevligt hus. Tycker dock inte att kostnaden för vatten och el är speciellt hög. Man får tänka på att i kostnaderna ingår även en fast avgift och förmodligen även sophämtning i va-avgiften. Det intressanta är hur många m3 vatten och hur många kWh som har förbrukats. Med största sannolikhet kommer dessa poster att bli dyrare när andra personer tar över och att man dessutom blir fler i hushållet. Beträffande fjärrvärmen, gäller samma sak här. Det är svårt att utifrån summa uttala sig om förbrukningen. Hur många kWh går det åt och vilken är inomhustemperaturen. Även om tanten haft 23 - 24 grader inne kommer förmodligen inte kostnaden bli mindre om man sänker innetempen. Förtjänsten torde ätas upp av större varmvattenförbrukning eftersom hushållets storlek ökar
Beträffande huset kan det vara så att det är uppbyggt bara med en planksomme och förhoppningsvis treetex på väggarna. Att det inte skulle vara lönsamt i detta läge att tilläggsisolera köper jag inte. Först vinden, där det förmodligen bara ligger sågspån, sedan väggarna och sist fönstren, om de överhuvud taget skall bytas. Visst är kanske transmissionsförlusterna hög i gamla fönster, men tidigare rekommendationer ansåg att kostnaden översteg vinsten med ett byte. D.v.s man tjänade inte igen kostnaden på överskådlig tid.
Förutsätter naturligtvis att de gamla fönstren är i bra skick och att det finns tätningslister.
 
Köpa och direkt börja kosta på isolering är aldrig lönsamt. Vänta tills rätt objekt dyker upp i stället. Finns alltid stadsbor som bjuder för högt på hus som saknar vattenburen värme eller hus som är dåligt isolerade.
 
Vi köpte ej huset för budgivningen slutade på ca 2 miljoner. Tyckte det var alldeles för mycket med tanke på vad som skulle göras i ordning...
 
Det brukar ofta vara så, folk inser inte vilka renoveringskostnader som tillkommer och så drar buden iväg. Idotiskt i mitt tycke, men vi lever ju i en marknadsekonomi...
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.