Tråkigt att du inte blev nöjd med jobbet som du tog in folk för att du trodde dom skulle göra ett bättre jobb än du själv hade gjort. Men jag förstår att du inte blev nöjd, för det var inte speciellt snyggt gjort. Jag har ett par små glipor i några av geringarna sen jag satte lister sist som stört mig, men det är ju ingenting mot det du fick.

Men nu lät det ju som du skulle slippa betala ifall. Inte för att det löser ditt listproblem egentligen, men nu har du ju iaf pengar till att antingen anlita någon annan (och visa hur du inte vill ha det) eller köpa en bra såg och göra jobbet själv.

Efter ha läst igenom den här tråden är det en sak jag funderat över. Om ni nu inte hade ett avtal om att göra jobbet, hur kommer det sig att dom ens kom in för att göra det? Hade du lämnat din nyckel utan att ni hade ett avtal? Det tycker jag verkar lite bakvänt.
 
Redigerat:
Jössös så dåligt utfört. Det där kan ju omöjligt ha utförts av en riktig snickare.
Det är ju bara att ringa och tala om att man är väldigt missnöjd. Samt att ni inte än talat om vilken list ni ville ha!?
Om du inte får tag på han, iof inte så konstigt jag skulle inte häller svara om jag lämnat ett sånt dåligt jobb bakom mig..

Lättast är att skicka ett SMS där du kort talar om att ni är missnöjda och kommer bestrida fakturan, om det inte rättas till. Han kommer garanterat ringa inom en timme,

Plugg och skruv så kan man lätt dra in dessa lister på plats. Annars lite akrylfog och färg.
Men du får ursäkta det där listjobbet såg förjä... ut, det måste ju fixas.
Vad du än gör betala inte en krona!! Innan det är HELT okej inte okej utan 100% bra och du är 100% nöjd.
Problemet som man ibland går på när det är så grymt dåligt första gången är att man tycker att det ser okej ut andra gången. Men det är bara "bättre" än första gången.. Var noga med att du blir helt nöjd.
Jag tror iof inte att den snickaren kan göra ett bra jobb, då skulle han aldrig lämnat det sådär.

Lycka till och betala inte en spänn!
 
bild 1:
ingen speciellt snyggt arbete, i vissa fall är det där godkänt men jag är själv kräsen och hade krävt en rundare och jämnare resultat.
mitt förslag på lösning är mall... alltid mall på omständiga problem.
ta en bit papp, eller tjockt papper, sätt upp mot väggen och mot taket och sedan upp med locket därefter, dra därefter med penna rund kanten så får du rätt form.
ta regeln och sätt mot en vägg eller annan rak sida med baksidan upp (dvs den sida som är mot väggen skall vara upp, och sidan mot taket skall vara mot väggen).
skär ut mallen, ta bort hålet och lägg därefter ditt pappen med ditt utsågade hål, rita dit och såga med sticksåg och metallblad, metallblad för det flisar mindre.
tänk på att ett gap här på 2-3 mm är bara bra för rörmån, sålänge du har formen så blir man ju nöjd ;)

bild 2:
glipor mot väggen får du tåla, standard och inte göra något mot det, vill du dock skippa de som mig så antingen tapetsera eller mot målad vägg så är det målarfog som gäller.
skarven är ok. man snesågar inte skarvar mitt i en vägg. eventuellt målarfog då men nä.

bild 3:
ej snesågade hörn va inte standard förr i tiden men är det numera allt mera. dvs får du tåla ifall de inte hade varit överenskommet.
nivå skillnaden va dock inte alls snyggt, du ser dessutom en skillnad med sockeln mot golvet så de va under all kritik.

bild 4:
att sockeln sticker ut kan man inte göra något åt igentligen, utan kanten och träsidan som du ser där är de målarfog åter igen för lösningen, dock även här standard.
nu har jag personligen ingen erfarenhet om hurvida listen satte sig eller inte mot din betongvägg, men sitter den så okej då. annars så är de plugg som gäller men de syns ju dock ännu mer än en spik och listen vill jag ha så ren och fin som de bara går, så antingen får du spika eller limma.

bild 5:
inte ok, ja hade inte godkänt detta som är kräsen så där är de bara att göra om och göra rätt.

bild 6:
en skadad list skall ALDRIG användas, fy skam på den hantverkarn.


nu hanterar jag en hel del kommunikation med olika firmer för mitt arbete och i princip gäller detta i korta drag, har garanterat missat något så klagomål lär dyka upp ^^.

* innan något arbete skall påbörjas skall arbetet diskuteras och pris bestämmas.
* gällande priset finns de 2 sätt, antingen får du en offert där arbetet skall vara tydligt utskrivet, både med arbetskostnad och de olika materialen tydligt uppspaltade och med egna rader osv.
sen finns de även en "flytande" variant. där man igentligen bara berättar vad som skall göras, och händer det att du kommer och säger att du ville ha en liten ändring så blir det bara "ja men för fan de fixar vi" och så läggs de på och du får betala den räkning som kommer,,, mer riskfyllt men smidigast under arbetes gång.
* ifall inget har blivit överenskommet utan bara berättat vad som skulle göras vilket jag tolkar denna artikel som, så kan du se arbetet som gratis, även enligt lagen. vilket faktiskt är ganska gött ^^ men vilket företag vill ge gratis arbete och material.
sista tipset är att alltid kolla upp företagen, storleken på företaget, årsinkomst osv kan ge intryck på stadigt företag som kan vara pålitligt osv.
ta alltid minst 2 offerter, då kan du bolla dom mot varandra och kanske pruta lite, men gå inte för hårt, du ska trots allt arbeta på något sätt med firman.
betala ALDRIG i förskott. vem har inte sett byggfusk osv på tvn och titta, fula företag förekommer även ifall allt ser grymt ut i förväg.


men har du lust och vet vad en såg är så kör på! visst det kanske blir lite misslyckande men fan så mycket roligare att göra saker och ting själv. och lyckas man väl så kommer du njuta av lycko ruset så pass att du kommer leta efter nästa projekt att göra själv :)
 
LinusW skrev:
En annan fråga. Hur är bästa sätt att få dit sockel på betongen om väggen är ojämn? Limma kan ju funka men då vi förmodligen vill göra golvet i ett senare skede kanske det blir svårt att få bort sockeln? Borr och plugg bättre? Vi vill ju inte att det blir en massa skugglipor när vägg och sockel är vita
det bästa hade varit om ni tagit dit snickarn FÖRST...
då hade målarna trollat bort gliporna vid listen... som är omöjligt for snickaren att undvika om väggen är bulig..

Ps. konstig placering av ventilen... man brukar sätta dom åtminstonne 1 dm lägre så att taklisten går fritt... var det snickarn som satte opp den oxå??? DS.

///bg
 
Redigerat:
Jag har otroligt lite erfarenhet av att anlita folk då jag älskar att pyssla själv. Jag håller dock med anbacileus och någon annan som hade ungefär samma synpunkter. Jag tycker jobbet i stort påminner mycket om nybyggda hus kan se ut. Ja, skadade lister använder man så klart inte, men i övrigt så verkar mycket gå ut på att göra en viss sak på en viss tid. Så länge man kan skylla ifrån sig (väggen är inte rak, hörnen är inte vinkelrät) så ska saker göras på en viss tid och resultatet blir sedan beroende på förutsättningarna. Man levererar ett jobb, inte ett resultat. Sedan måste man väl lägga ribban av förväntningar i lämplig höjd till förutsättningarna.

Jag jobbar som hantverkare (ej snickare) och körde de första 3-4 åren med målsättningen att jag skulle ge fast pris på ett resultat. Jag höll på att gå sönder eftersom det aldrig medförde att jag fick betalt även fast det gick fortare än planerat. Det var alltid tvärt om. Jobba gratis det där sista för att det skulle bli så bra som det öht var möjligt. Det är ytterst få som vill betala 100% mer för att få det någon enstaka procent bättre. Idag jobbar jag dock så. Jag tar reda på vad folk vill ha och tar betalt för tiden. Självklart informerar jag dem om att det där sista kommer kosta betydligt mer än det smakar. En del vill ändå ha det där sista, trots att det kostar lika mycket som resten tillsammans. Klagomål förekommer inte. Det är nog just där orsaken till många missnöjda kunder ligger. Man måste vara tydlig! Det gäller både hantverkare OCH kund!
 
Känns lite trist att man måste vara så noga med att förklara dom självklara sakerna.
Som att det ska bli bra utfört! INTE som på bilderna. Man måste väl ha någon som helst stolthet för sitt yrke.
Jag har inte någon som helst förståelse för hur man kan efterlämna ett sånt jobb efter sig. Skamligt tycker jag
när man ser att det inte "går" att få till listerna bättre mot väggen får man väl informera kunden att här behöver vi foga lite
för att det ska bli bra. Men att åka därifrån och tycka att jobbet är klart är inte okej.

När man anlitar "proffs" så borde man ju kunna lita på att jobbet iaf blir bra utfört.
Men i dagens samhälle går det tydligen inte. Väldigt trist.
Jag har anlitat några firmor på några jobb jag inte kunde göra själv. Putsning av garage, inte nöjd fick göra en hel del efterjobb själv... Installation av bergsvärmepump med shunt grupp. Ivt var där 3 gånger och fick göra om och rätt.
Dom fuskade med rördragningen, satt svepen fel mm.
Den firma som jag tycker gjort ett bra jobb är garageportsexperten här i västerås..
Här kan ni se mina projekt.
http://www.biobygget.se/hus.htm
 
biobygget_se skrev:
Här kan ni se mina projekt.
[länk]
DÅRE!
(I positiv bemärkelse!)

:wow:
 
Klart man ska vara petig när man anlitar yrkesfolk. Jag har satt lister själv med ett bättre resultat och jag är absolut ingen hantverkare.
Som tidigare sagts "gör om gör rätt"
 
JessicaT skrev:
Klart man ska vara petig när man anlitar yrkesfolk. Jag har satt lister själv med ett bättre resultat och jag är absolut ingen hantverkare.
Som tidigare sagts "gör om gör rätt"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Har du satt sockel bättre en vad bilderna visar utan att använda mjukfog på en betongvägg?......skulle inte tro det.

Men till TS om man anlitar yrkesfolk i rätt ordning så blir resultatet bättre, snickare först och målare kommer därefter. Men det kräver lite kunskap som beställare också.

Som sagts tidigare mycket skitsnack av folk som inte vet.
 
Nej för jag har inga betongväggar.
Men skarvar och nivåskillnader på lister har ju inte med det att göra.
Är en golvlist för hög jämfört med de andra, gör den lägre, hur svårt kan det vara?

Tur för dig att du vet ;)
 
Är det så att när man gått utbildning,o skolor så tror en del att dom kan allting
problemet är då att dom inte har någon yrkeserfarenhet,så kommer dom ut på projektet o det skall gå på en viss tid o ingen med erfarenhet hjälper till
I en del fall OBS I EN DEL FALL har man sett tre man komma ut till ett jobb en sätter upp byggnadsställning två justerar in bergsprängaren o förmodligen diskuterar vad som föregått i helgen
Vem får betala för detta ??
 
Elkludde skrev:
OBS I EN DEL FALL har man sett tre man komma ut till ett jobb en sätter upp byggnadsställning två justerar in bergsprängaren o förmodligen diskuterar vad som föregått i helgen
Vem får betala för detta ??
Visst är det för jävligt med hantverkare som ägnar ett par minuter åt att ta fram radion och etablera lite trivsel på jobb. Att dom dessutom har mage att prata på arbetstid är sjukt.

Så går det minsann inte till på alla tusentals kontor runt om i landet där man flitigt sitter vid sin datorskärm hela dagen och aldrig skulle få för sig att logga in på varken Facebook eller byggahus på arbetstid och inte heller stannar till vid kollegans skrivbord till och från kaffeautomaten ett par gånger om dagen utöver de raster man har rätt till...
 
  • Gilla
crilleeeee
  • Laddar…
Till daniellindholm; Ett stort tack för ett utmärkt inlägg. Det är ju så i verkligheten att bara man betalar och är TYDLIG med hur man vill ha det så får man det också som man vill ha det.
Stöter på dessa frågeställningar dagligen.
 
evertb skrev:
Till daniellindholm; Ett stort tack för ett utmärkt inlägg. Det är ju så i verkligheten att bara man betalar och är TYDLIG med hur man vill ha det så får man det också som man vill ha det.
Stöter på dessa frågeställningar dagligen.
Oavsett hur kommunikationen sett ut på den här beställningen finns det ingen ursäkt för nivåskillnaderna på skarvarna.

Gliporna mot vägg, lösningen runt ventilationen och att inte gera innerhörn på en slät list är ok men inte dom andra slarvfelen.
 
Känner igen sånt där. Hade snickare för från en stor målerifirma i samband med målerijobb och då blev det så där på några ställen. De fixade det då jag påpekade felen. De fick komma in flera gånger pga fler i målderiet också. Inga protester därifrån. Hade kommit överens om priset i förväg. Helt klart att det var några praktikanter som hade försökt. Sedan kom en erfaren gubbe. Proffsigt hantering av felen av firman, men klart det hade ju varit bättre om det blivit rätt från början.
 
  • Gilla
crilleeeee
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.