AntonSandegren AntonSandegren skrev:
Om detta nu stämmer, att det är regnvatten som pressats genom panelen och vindpappen, och orsakat fuktskadorna på syllen, så finns det ingen annan lösning än att byta panel och då sätta dit typ liggande lock för att skapa en luftspalt?
Ja, om det stämmer så ser jag ingen annan lösning.

Eftersom denna lösning är omfattande, så är det såklart bra att försöka dels hitta ev andra orsaker (och enklare lösningar), och dels att verkligen försöka verifiera min hypotes till orsaksförklaring.
Det har stått i många år så ytterligare något innan åtgärder vidtas har ingen betydelse. Du kan alltså gott ta dig tiden att undersöka ordentligt så du är säker på att du hittat rätt orsak och därtill rätt hörande åtgärd för lösning.

En undersökning kan ju vara att känna med fingrarna om pappen på de utsatta ställena är torr eller fuktig. Jämför med torra fina ställen högt upp på väggarna. Sedan om pappen är ganska torr efter en period med fint/torrt väder och det kommer regn och blåst från någorlunda rätt håll så gå ut och känn på pappen efteråt.
Upprepa gärna typ 1 ggn/vecka och för dagbok, så kanske det går att se ett mönster. (Dagboken kan med fördel vara ett Excel-blad, så blir det lätt att hitta ev mönster i fukten och vädret.)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.