Vi bor i ett nybyggt (3.5 år gammalt) flerfamiljhus och har för några veckor sedan upptäckt en spricka genom vårt kakel i badrummet. Tyvärr är detta i duschdelen och anledningen till att vi upptäckte sprickan var att fog mellan golv och vägg börjat släppa. Efter att ha haft en "oberoende" besiktningsman (samma som gjort slutbesiktning) så fick vi veta att detta inte var något farligt och han tyckte vi endast behöver laga fogen. Besiktningsmannen sa att det är gjuten betong bakom som har krympt och därmed har väggen rört sig. Tydligen något man får räkna med enligt honom.

Problemet är att vi ska sälja lägenheten om 6 månader och skulle själva inte köpa en lägenhet där det finns en spricka i väggen i duschen.

Eftersom det gått mer än 2 år så gäller inga garantier från de som byggt så det verkar som vi får stå för samtliga kostnader själva om vi ska renovera om hela badrummet. Vi hoppas verkligen det går att byta några kakelplattor utan att bryta fuktspärren för annars blir det ruskigt dyrt...

uKrs-_ykUpelYJefyi3NYA
 
Är det inte bara att laga fogen, då?
 
Problemet är att vi tror det blir svårt att sälja lägenheten med en spricka i väggen i duschen. Annars hade jag gärna fixat problemet så.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.