Tror ni ska tänka om helt och hållet. Matplatsen mot innerväg brukar inte alls uppskattas, och att behöva gå genom vardagsrum och badrum till tvättstugan ser väldigt märkligt ut.

Tror också på idén om att ta in en arkitekt.

Hur stort är Sovrum2? Jag skulle överväga att dela av det och ha ett litet badrum där.

Utgång till tvättstuga/grovkök från köket är en självklarhet, då går det även att ha viss köksförvaring där. Om man även vill ha ett stort badrum med bastu i utbyggnaden kan dörren till det vara från vardagsrummet.

Annars kan en utbyggnad framåt i två plan vara en tanke. På bottenvåningen blir det då entré och matplats (eller gäst-WC), på övervåningen badrum eller sovrum.
 
Redigerat:
TF83
Tackar för svar, har nu funderat på att sätta utbyggnaden framåt och i två plan :)
Har bantat ner grund iden rejält och försöker nu bara få till ett grundläggande behov; att kunna gå på toa, tvätta samt duscha :) Så får det bli en separat bastu utomhus sen. Groventren prioriteras bort, dock blir det ju som en "till hall" om man gör som jag nu planerar där ev lite grövre kläder kan hängas av.

Gör man såhär så blir det ju ett till sovrum ovanför utbyggnaden så då blir det 3 st sovrum på ovanvåningen, Nere kan man då ha kök, matsal, tv rum samt ett sovrum (plus toa och extra "hallen" också som byggs ut).

Vad tror ni om något liknande?

Ritning av badrumsutbyggnad med måttangivelser, innehållande dusch, handfat och WC.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
BirgitS
Blev ju väldigt annorlunda nu med stor hall. Badrummet ser ut som att det kommer att fungera, men välj ett rätt grunt handfat så det inte blir trångt att komma ut från duschen.
 
TF83
Ja vi hoppas det kommer att funka, har lämnat iden till en snickare som räknar på hela utbyggnaden. det är ca 80 cm nu mellan dusch och handfat/passage, men som du skriver så kan man välja ett grundare handfat och således få en mer space.
Det blir något i denna stil på nedervåningen:
planlösning nere.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Och såhär på ovanvåningen:
planlösning ovanvåning.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Principen hur utbyggnaden skall vara mot själva huset:
6 first.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


4 first.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Verkar vara mycket ni kompromissar bort i den senaste lösningen, även om jag gillar planlösningen i stort. Funderar dock på hur mycket det andra fönstret i sovrummet nere är värt och om det inte vore bättre att göra en något större utbyggnad i nedre vänstra hörnet på huset, så ni får ett L-format hus.

Entrédörren skulle då kunna liva med väggen mellan kök och trapphall, och tvättstuga och badrum, i separata rum eller tillsammans, fortsätta bort till husgaveln. Går det att växla av nuvarande yttervägg och helt öppna upp mellan befintlig och ny hall vinner man nog också en del på upplevd rymd.

Sen kostar ju förstås allt, men lika bra att göra det ordentligt om ni ändå ska bygga om ett gammalt obebott hus.
 
TF83
Ja det fick bli att prioritera bort en del för att ens kunna genomföra renoveringen överhuvudtaget just pga ekonomiska skäl då precis hela huset lär rustas, stommen lär lagas, hela taket rivas ner till takstolarna och byggas upp igen, inget vatten eller avlopp finns.. ja det är fruktansvärt med jobb och pengar, så då får det prioriteras lite för att kunna ro allt i hamn :) Även om det som du skriver skulle bli bra med en större utbyggnad som rymmer mer, men som sades, det skenar för mycket i pris helt enkelt.

Men att öppna upp mer mellan hallarna ska jag höra med snickaren om, då blir det som du skriver mer rymd, iof så försvinner också då väggyta i "nya hallen" som man kan ha en längre hatthylla på.. hmm, tål att funderas på helt klart iaf! :)
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben
  • Laddar…
BirgitS
TF83 Tommy_F skrev:
det är ca 80 cm nu mellan dusch och handfat/passage
Okej, då räcker det ju till bra (tyckte det såg mer ut som 60 cm).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.