8 969 läst · 80 svar
9k läst
80 svar
Pizzasallad - innan eller på pizzan?
Här i Gästrikland så har jag bara varit med om en pizzeria som tagit extra för pizzasalladen (när man käkar där). Vid hämt kostar det givietvis extra.
//Patrik
//Patrik
P
p.lundgren
Husägare
· Värmlänning vilse i Storstockholm
· 750 inlägg
p.lundgren
Husägare
- Värmlänning vilse i Storstockholm
- 750 inlägg
I Jakobsberg (Stockholm) följer otyget med pizzan, måste alltid lämna tillbaks eländet:@ Inte ens hunden vill ju äta pizzasallad. . Däremot kan jag råriva ett par morötter och äta vid sidan av ibland
Men jösses...
Pommes ätes givetvis först för annars blir de kalla och slabbiga och den sk pizzasalladen petas i innan man får pizzan om man äter på stället och äter man hemmavid så tar man inte med sig burken även om den erbjuds.
Pommes ätes givetvis först för annars blir de kalla och slabbiga och den sk pizzasalladen petas i innan man får pizzan om man äter på stället och äter man hemmavid så tar man inte med sig burken även om den erbjuds.
Låter jättegott, NOT!!! :x:x:x "fetinggrova pommesfrites" på pizza, vart är världen på väg? :Oskalman1 skrev:
Att kunna äta ur kartongen kräver att pizzan är lagom fetthaltig. Är det för fett löser det upp bordsskivan genom papperet i kartongen.
Det är väl bara i Karlskoga-Örebro-trakten som man får pommes och potatismos på pizza? Det kanske går längs hela E18 från Västerås och västerut? Längre österut har jag inte sett det.
Det är väl bara i Karlskoga-Örebro-trakten som man får pommes och potatismos på pizza? Det kanske går längs hela E18 från Västerås och västerut? Längre österut har jag inte sett det.
Det är nog mest känslan av att träet far illa och inte vill sluta vara kladdigt.Alfredo skrev:
Angående mos så finns det "Pizza planka" med en komplett klassisk plankstek på/i pizza på sina håll.
Första gången jag hörde talas om pommes på pizza var i mitten 90-talet, under studietiden i GBG. Kan ha varit ngt ställe på Linnégatan. Tog dock dryga 15 år innan jag vågade prova. Hur det smakar? Nja, man kan både ha och mista det. Däremot testade jag kebabrulle med pommes:S Ingen direkt höjdare.gadu^ skrev:
Potatismos på pizza? Får samma kväljningar som jag fick när jag hörde talas om pommes på pizza första gången Tar väl en 15 år innan nyfikenheten tar över igen...
Apropå sallad till den italienska pannkakan, i de orter jag bott i och besökt har det alltid ingått, dvs linjen sto-gbg samt delar av skåne.
Den godaste pizzasalladen som jag någonsin ätit? Sent 80-tal, Malmslätt utanför Linköping på en pizzeria driven av en kolerisk italienare. Supergoda pizzor MEN salladen! Herre min skapare vad god den var!
Det måste vara sur-jämtarna som tar betalt för den Jag är uppvuxen i Luleå och har ätit pizza längs hela norrlandskusten och även vågat mig upp till Kiruna någon gång. Salladen har alltid ingått, däremot är ju pizzasallad en så vidrig anrättning att jag omöjligt kan förstå hur någon vill ha den, gratis eller inte Vitkål i vinäger. Urk...sblixten skrev: