Om det byggdes om till flera lägenheter av privatpersonen som sålde till föreningen, så får man nog anta att det var ett flerbostadshus vid försäljningen, och att besiktningen utfördes i samband med ombyggnaden.
 
A Andy78 skrev:
Vad innebär "individuella fläktsystem" är det att byta filter i köksfläkten och rengöra ventiler så brukar det ingå i alla bostadsrättsföreningar att det ligger på enskilda innehavaren.
Men ventilationen i fastigheten kan ju ni knappast ansvara och underhålla som bostadsrättsinnehavare det är väl ändå föreningens ansvar?
Vi har individuella köksplacerade FTX-system. OVK sköter som sagt föreningen om var 3:e år.
Anmärkningar på anläggningen får den enskilde innehavaren själv hantera och åtgärda.
 
Ni bör börja med att lösa föreningens stadgar, där sägs vilket ansvar som ligger på föreningen respektive medlem. I ert fall är det kanske litet knepigt, jag uppfattar det som att det finns en godkänd OVK från en tidigare fastighetsägare men inte för er förening. Föreningen ska uppdatera OVK regelbundet, vanligen vart sjunde år. Det akn vara undantag för en så liten fastighet som ni har. Om det uppdagas brister vid kommande OVK beror ansvaret på om några ombyggnader eller liknande gjorts i er lägenhet eller ej. Det lämpliga är väl attt a upp frågan i föreningen, kanske finns snarlika problem i andra bostäder
 
Alla OVK protokoll ska lagras hos kommunen,där kan man begära ut en kopia.
Hör med din kommun.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.