BirgitS
K kindvall skrev:
1. Säljaren har inte ljugit. Det står inget om vitvarornas ålder i objektbeskrivningen.
Säljaren ljög senare när hen påstod att en bara ett år gammal produkt hade köpts in. Om man anser att informationen tidigare var korrekt så behöver man inte ljuga om åldern sen.
 
  • Gilla
Anna_H och 1 till
  • Laddar…
Det borde varit uppenbart för mäklaren att något var konstigt med vitvarorna. Normalt så skriver man ju ut årtal för vitvaror, om de är någorlunda nya. Dessutom borde en mäklare som tittar på hundratals kök av olika åldrar se direkt att dessa vitvaror var äldre, och därmed förtydliga informationen i beskrivningen.
 
  • Gilla
Putte 9497 och 1 till
  • Laddar…
MaxHugo MaxHugo skrev:
Detta är en definitionen av objektbeskrivning. "Det är
säljaren som ansvarar för de uppgifter som finns
i objektsbeskrivningen eftersom dessa, anses vara en del av köpekontraktet."




I hela vårt kontrakt står där tex
Tak: Betongpannor (från 1998)
Uppvärmning: Luft/vatten-värmepump IVT från 2009
Då borde man väl även lägga in året på vitvaror, annars går man efter det ända årtalet som står vilket är 2016.




Kanske lite överdrivet exempel, men du förstår nog min poäng. Om du köper en bild från 2015, så får du senare veta att någon satt in en motor från 2006. Hade du inte tyck det var konstigt?
inget konstigt alls, motorskada som gjort att försäkringen löst ut. Försäkringsbolaget bestämmer att dom betalar för en likvärdig begagnad motor. Liksom med alla plåtdelar på bilen, ifall du krockar
 
Thomas59
Grattis till ersättningen. Ännu ett bevis på att man inte behöver HA ”rätt” för att FÅ rätt. En lite slugare säljare skulle lätt ha kunnat komma undan betala då köparen(TS) tyvärr hade ett svagt case.

Skulle tro att mäklaren utövat lite press på säljaren, som kanske inte kan reglerna och litar på mäklaren, att betala, trots att det nog kan anses att det är mäklaren som brustit i sin uppgift att upprätta en tydlig objektsbeskrivning. Att säljare slirar på sanningen eller tom ljuger får man nog kallt räkna med vid fastighetsköp. Tyvärr. Ligger i den mänskliga naturen.

Säljaren har troligen medvetet lämnat vaga uppgifter och köparen har övertolkat dessa. Att ”tro” något vid fastighetsköp är ingen bra strategi. Att utgå ifrån (tro) att tex vitvaror, eller annat som installerats, är från det år renoveringen gjordes är att övertolka uppgifterna. Är uppgifterna vaga: FRÅGA, och be att få se kvitto och att tex tillverkningsår skrivs in i objektsbeskrivningen.

Något dolt fel kan det för övrigt inte ha varit.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.