Jo, fast det blir ju lite omständigt.

I princip lär du väl ha fräsen kopplad till jordfelsbrytaren, som i sin tur är kopplad till ett eluttag monterat efter en onoff knapp av något slag.

Så att när du slår till Off knappen eller nödstoppen så borde även jordfelsbrytaren bryta pga att strömmen försvann..

Borde väl inte vara omöjligt att göra, men blir 2 saker att slå på varje ggn du skall starta maskinen igen.


Hoppas jag inte missuppfattat det totalt nu bara.......
;)
 
Jag tror att man kan använda enbart jordfelsbrytaren. Grön knapp = på, Blå knapp utlöser brytaren = av. Hoppas kunna kila förbi och köpa en imorgon, min nya DeWalt-fräs kommer under dagen också!
 
Ellagård, hur gick det med jordfelsbrytaren?
 
Kom förbi CO idag. Det funkar. Den är godkänd för över 3kW. Jag testade med min 2kW-fräs, men utan last så den kan inte dra mycket då. Men det funkar, "Reset" som PÅ och "Test" som AV
 
Lyfter denna tråden och frågar om någon vet vart jag kan finna en liknande brytaren som jag länkar till? Classe har ju inte den i lager och jag tyckte nog ändå att en femhundring var lite i mesta laget :) Ska som tidigare skribenter ha brytaren till ett fräsbord, dock bryr jag mig inte så mycket om nollspänningsfunktionen...

http://m.clasohlson.com/se/NOLLSPÄNNINGSBRYTARE/Pr502810000
 
Billigare kan va svårt att hitta, här är en dyrare :)
http://www.nimaab.se/se/art/startapparat-230v.php

Om du är säker på att du inte behöver nollspänningsutlösning eller nödstopp så duger väl i stort sett valfri strömbrytare som klarar belastningen.
 
Jag letade lite på Ebay och där finns lite alternativ. Sök på NVR Switch som det heter på engelska (No Voltage Release).
 
Tack Bo! Ja är det vad de kostar så betalar jag gärna. Men som du säger kan jag nog använda vilken strömbrytare som helst. Men nödstopp hade inte varit fel och den estetiska sidan i mig skulle gärna vilja ha ett liknande utseende den du länkade till. I annat fall funkar ju en extern jfb också, men det ser inte fullt lika snyggt ut.

Tusen tack sparcraft, för sökordet på engelska. Den du länkade till var ju billig och fin, men om jag fattar det rätt kräver den att jag klipper sladdarna och gör en fast installation, något jag helst undviker :)
 
Sister ray skrev:
dock bryr jag mig inte så mycket om nollspänningsfunktionen...
Jag skulle säga att på ett fräsbord är det klart bra att ha nollspänningsutlösare. Egentligen på alla maskiner med exponerade roterande delar. Eftersom du ändå måste ha en brytare av nåt slag för att inte behöva starta fräsen på själva fräsen varje gån så tycker jag du ska ta mellanskillnaden och köpa en. Till exempel denna:
http://www.swedendro-tools.se/shop/...-onoff-knapp?tm=&sm=handmaskiner/ujk-frasbord
 
  • Gilla
Bo.Siltberg
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.