K
men då så... om du inte vill göra så, så strunta i det då :)
Du har ju redan bestämt dig så då spelar det ju ingen roll vad folk svarar på dina frågor.

Anledningen till att jag tycker att du ska läsa den är för att frågorna du ställer är så basic så att anvisningen svarar på allt.
 
Vill bara veta varför det blir mer vindtätt?
Står det någonstans?
 
I
Anledningen till att man tunnputsar (eg. en slamma som kastas på och kvastas ut med kalkborste) med 2 mm bruk på Leca är att man ska få vindtätt. Men det får man oxå med traditionellt putspåslag om 15 mm (t.o.m. bättre vidntätt). Men vill man vara på helt den säkra sidan är det inte fel, som produktbeskrivningen anger, att kasta på tunnbruk/slamma i karmhålet och kvasta ut det. Då blir det tätt bakom karmen oxå. Men det är inte där som vinden tar sig in, utan utifrån på murytan i övrigt och där sitter som sagt tjockputs. Men ska man klä insidan med panel eller annat, t.ex. skivmtrl. rekommenderas tunnputs för att få helt vindtätt bakom panel eller skivor. Köksfläkt eller annan mekanisk ventilation kan annars 'dra luft' genom Lecan.
________________
Byggaren
 
K
Man slammar ju ändå hela fasaden så då kan man lika bra göra det i smygarna också.
 
K
imported_Byggaren skrev:
Köksfläkt eller annan mekanisk ventilation kan annars 'dra luft' genom Lecan.
Nej, den är ju putsad på utsidan dvs. vindtätad.
 
vi satte en träregel runt och sen satte vi fönstren i den. Bra sätt att fästa den meninte så bra rent estetiskt. Kan jag inte rekomendera eftersom det ser fult ut när man tvingas bygga fönsterfoder även i dne putsade väggen.
 
Fuktspärrar man karmen? Mer än att den är målad.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.