Martin_B
Jumos skrev:
Ett tips när det kommer till renoveringstapet; använd ett starkare lim (typ våtrumslim), och limma både på tapeten och väggen. Annars finns risk att tapeten lossnar (vi är visa av erfarenheten :surprised:)
Ang. våtrumslimmet så säger försäljaren (på flera ställen) att det skall vara vanligt vävlim, eller snarare den lite starkare vävlim extra typ. Då våtrumslimmet blir för jobbigt att arbeta med och den behövs inte.

Det finns nämligen olika typer av renoveringstapet. Easy Cover exempelvis finns i minst 2 utföranden. En som är 1 meter bred, jättetjock och stel och väger mycket, den skall limmas med våtrumslim, medan den "vanliga" som är 60cm bred, den skall limmas med vävlim. Sedan finns olika från andra tillverkare också. Det är väl först och främst vikten på renoveringstapeten som avgör vare sig man skall ha våtrumslim eller icke.

Skall inte behövas att limma både på vägg och tapet, utan på vägg skall räcka gott och väl. Återigen enligt säljaren :)
 
Eftersom vi varit med om att tapeten krullat ner sig från väggen kommer vi att limma på båda ytorna, men vi kanske bara hade en jäkla otur när det hände :(
 
Du har nog råkat ut för ett sugande underlag. Lägg på extra flödigt med lim, eller förlimma väggen, så slipper du stryka lim direkt på tapeten också.
 
Martin_B
Ja man får nog prima med något. Funderar på att prima själv, så man kan sova lugnt sen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.