Ett Nexa-uttag med dimmerfunktion? Eller Proove, som är kompatibelt.

Kjell G
 
Locos, dom ansluter bänkbelysningen fast (över dimmer) och sätter uttag som inte styrs av dimmern.
 
Locos skrev:
Om det då inte är lämpligt med ett dimmrat vägguttag hur löser alla andra det som vill kunna reglera ljusstyrkan på bänk belysningen? Jag får väl om inte annat skriva ut en lapp och fästa på själva uttaget:)

Enklaste blir väl visserligen bara att koppla in ett vanligt uttag utan någon dimmer funktion men rätt tråkigt att inte kunna reglera ljusstyrkan, som sagt.
Om uttagen sitter ovanför ett köksskåp där det inte är risk att man ska plugga in nåt annat så är det lugnt. Sätter man uttaget till spottar (över dimmer) i ett överskåp tex är det bra ide med en textremsa på uttaget typ "OBS! Via dimmer!" eller liknande.
 
Det vore väl bättre att koppla in spottarna fast och ha egen tändtråd dit och vanligt uttag till micron. Varför måste transformatorn sitta med stickkontakt?
 
För att kunden ska kunna byta transformatorn själv utan att tillkalla dyr elektriker?
 
bjarne1 skrev:
Det vore väl bättre att koppla in spottarna fast och ha egen tändtråd dit och vanligt uttag till micron. Varför måste transformatorn sitta med stickkontakt?
Det är ingen nödvändighet men vill man byta ut de där ikea spottarna om ett tag är det alltid trevligt att kunna göra det utan att få vänta på elektrikern i fyra veckor som jag gjort nu plus då att betala denne.
 
Ok, men sätt då 2 uttag, ett till micron etc och ett lamputtag till spottar.
 
Sök på dimmertrafo och du kanske har en lösning.

/m
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.