Vet inte om det är rätt del av forumet men jag tycker i alla fall att belysning har med inredning att göra ;D

Det är så att vi håller på och renoverar våran stora sal och vi kommer inte ha några golvlister i rummet utan gipsskivan kommer att gå nästan ner till golvet förutom ca 5mm dä vi hade tänk att det skulle flöda ut ljus.

Så det är ljuset som är mitt problem, hur hittar man en ljusslinga som är konstant (alltså inte med lampor var 10 cm eller så) som man kan fästa innanför väggen så att den lyser ut?
Den får inte vara för kort heller då rummet är på 120kvm vilket renderar i ca 45m lyskabel.

Hur göra?
 
  • lamp.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vilken kul idé :D Kan raggarslangen va ngt? Lång slang med dioder och med din montering tror jag inte det blir ngn punktbeslysning. Vet att den finns i massor med färger, bla vit. Hittade bara en exempelbild på vad jag menar.

Såg i ett inredningsprogram för länge sen där dom gjorde en "flytande" gång i trädgården. Satte raggarslangen under trädäcket så det blev ett "mystiskt" sken. Superläckert :D Ngn kanske kommer ihåg detta och kan hjälpa till om var man hittar slangen.
 
  • bl_03914.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
http://www.conrad.se/ finns det "raggarslang" i längderna 5m, 9m och 40m, i lite olika färger (fast jag skulle föredra klar som på bilden).

597791.jpg
40 metersrullen kostar 899:-


EDTIT
lamporna har ett avstånd på 25,7mm alltså 36 per meter
 
Du är efter någon som lyser konstant å inte var 10 cm.. då finns det inte mycket alternatic än El-wire www.elwire-elwire.com kostar 10-20kr/m beroende på vart man hittar billigast, kan inte komma på någon i sverige som säljer i metervara,

Egenskaper, är en brinntid upp till 20-25Kh timmar..
 
Det där låter verkligen läckert! Hoppas att du hittar någon ljusramp som passar! Hade varit roligt om du la in en bild på slutresultatet! Lycka till!   [smiley=smiley.gif]
 
Det kan bli skitläckert det där! Lägg upp bilder när det är färdigt!, men hur gör ni om något lampa går sönder, eller flera och ni vill byta ut slingan?
 
Det är det som är grejen, vill ha en lampa som inte går sönder ;D ;D

Har inte funderat ännu på hur man skall kunna byt ut, tänkte därför att led funkar fint då det har bra livslängd, men håller på att läsa om elwire, och det ser ut som att det är åt det hållet vi går.

problemet är som sagt att hitta en återförsäljare i Sverige.
 
Skulle denna kunna funka?? Finns på Ikea under skåpbelysning och kan byggas på 4 gånger brinntid 50,000timmar.
 
  • trettioen.jpg
:-[ Insåg just att det där förslaget e ohållbart, dyrt blir det åxo med tanke på att du skulle ha så långt. Men varför inte golvlist? Man kan ju borra små hål i den som man sätter in dioderna i. Då döljer ni även sladden till lamporna. Läcker grej men frustrernde när man inte hittar en vettig lösning. ;)
 
Tanken är just att det skall bli ett jämnt flödande ljus och då är ju som sagt dioderna inte så bra, skulle i så fall få placera dem på ca 1cm avstånd (kanske skulle man löda ihop en egen ;D)

Det är som sagt känslan jag vill åt, att det lyser med konstant ljus runt hela rummet.
Visst skulle man kunna göra små hål, men då försvinner även effekten, det blir mer som punktbelysning då.
 
Jag tror att ljusslang skulle funka bra, har använt det till lite olika saker och om man, som du ska göra, döljer den bakom något ger den ett jämnt ljusflöde. Kan även rekomendera IKEAs "Trettio" som nämnts här innan men i ditt fall blir det för dyrt. Vi har satt den bakom sänggaveln (som sitter 1,5 cm från väggen) det ger en effekt som gör att det ser ut som den svävar!!

/FlitigaLisa

PS Vill mer än gärna se hur det blev...
 
Hej! Tänkte fråga er, som har tippsat D-sajn om ljusslingan från IKEA, om den är böjbar? Har nämlingen ett annat ljusramps-projekt på gång där jag behöver en sådan.
/Sofie
 
:( Den e inte böjbar den från Ikea har den sj, hård plaststav med dioder.
 
okej, tack då vet jag. /Sofie
 
Visst kommer det uppdateringar när det är klart, dock så der det ut som bilden nedan, så det kommer nog att ta ett tag.
 
  • oPPET.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.