Ska kolla sidan under dagen.
 
Nu ska sidan fungera!
 
Hawka:
Dina prisuppgifter på Ymer verkar inte stämma helt, men jag vet iof inte var du bor  ;)

Vi skall bygga ett Ymer i år (v.40)

Pris   978.500:-  

Extra kostnader för markarbeten (då vår mark inte är helt perfekt) och VA arbetena ca 70 000:- (tillkommer sand och makadam).

Vi får vårt Ymer med stort garage och en hel del tillval för under 1.200.000 (sen tillkommer ju naturligtvis tomt och lite andra ksotnader förstås  :-/ ).


WendelClark : skall ni bygga ett Ymer?
 
1099000 är för hus + garage med tillägg. Sedan till kommer tomtpris inkopplingar samt markberedning. Totala summan blir ca 1 500 000 och då är allt inräknat.(Detta gäller bygge i Luleå)
 
Vi bygger i Skåne.
Vi räknade på SX modellen då vi tyckte att direktverkande el inte är tilltalande och vi ville ha bättre standard på utrustningen.
Och sen fick vi pris på markarbetena på 350 00 kr och då blir det ca 1 400 000 kr.
Och just dessa markarbete var en stor anledning till att vi inte valde Älvsbyhus för detta är enligt mitt tycke ocker. Sen kom vi fram till att vi ville ha platta på mark istället.
Det är bara till att gratulera er att ni fick så låga markarbetskostnader.
Lycka till!
 
300 000 kr för markarbetena skulle det vara, dvs 1 350 000 kr totalt.
 
wendelclark:

Vi hamnar i samma summa med allt inräknat.
Vi kommer bygga på sävastön (Boden) i år.

Var i Luleå skall ni bygga och (ursäkta nyfikenheten) kommer ni bygga ett Ymer eller ?
 
Hehe!
Här på Byggahus är detta ett ständigt återkommande ämne, min åsikt är att man försöker att försvara sitt eget val av hus&grund samt att det är väldigt lätt att vinkla sina siffror som man fått från leverantörer, och chansa/överdriva litegrann, som exempelvis att inreda en övervåning för 350000Kr. Materialet hamnar på ca 100000 om man väljer ungefär samma standard som huset i övrigt, och arbetet tar ju inte ett halvår för en snickare.


Vi bygger nu ett Älvsbyhus där grunden ingår och MARKARBETENA tillkommer, vilket de gör vad man än bygger för hus.
De riktiga och relevanta siffrorna kommer ju först när allt är klart och man ser vad man fick för sina (läs bankens) pengar.
Det är ju trots allt väldigt lätt att göra en massa tillägg/tillval som man tycker verkar vettiga, fina och inte påverkar månadskostnaden så mkt på grund av det extremt låga ränteläge vi nu har.

Jag hoppas iaf på att räntorna stannar kvar på en fortsatt låg nivå så att vi även i framtiden kan leva ett rimligt liv utan att behöva vända på varje krona eller flytta från hus och hem.

Lycka till /Johan
 
chansa/överdriva litegrann, som exempelvis att inreda en övervåning för 350000Kr. Materialet hamnar på ca 100000 om man väljer ungefär samma standard som huset i övrigt, och arbetet tar ju inte ett halvår för en snickare.

Håller med till viss del. Vi valde själv att inreda övervåningen för att spara pengar!
Men samtidigt är det i de flesta fall ingen överdrift att uppge siffran 350.000 för en inredd övervåning. Det är vad HUSFIRMORNA tar för att inreda den! :surprised: D.v.s. för att få nyckelfärdig vid leverans, istället för att själv anlita en snickare...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.