Någon som valt mellan de två, hur kom Ni fram till ett beslut, vad avgjorde? Verkar vara väldigt snarlika, just de två köken jag har tittat på och priset skiljer inte mycket. Kanske ger Lidhult ett än mer gediget intryck.
Får se vem som ritar bästa köket och ger bästa priset.
Allt Ni vet/tycker om Kvänum och Lidhults är intressant..
Var inte blyga nu. ;)

 
Ok, tack för svar, jag har jämfört en del kök och tycker att de har bland de finaste i den kategori jag önskar.
Men fler än Du har sagt att de ligger för högt i pris...

 
Vi har jämfört kök i över ett års tid, kvar till sist blev Kvänum & Lidhult. Om det är ett gammalt hus det handlar om så tycker jag att Kvänum vinner rent estetiskt sett. Det är de små, små detaljerna som gör att för oss kändes Kvänum mer rätt. Lidhult utstrålar verkligen gediget hantverk men saknar i vissa fall den rätta gamla touchen. Kan inte riktigt sätta fingret på var det låg men känslan var den. I vårt fall slutade det hela med att vi anlitade ett lokalt snickeri som nu gör vårt kök efter våra egna ritningar! Inget trams med outnyttjade ytor någonstans. Inga lösningar som inte känns helt 100. Inte blir det dyrare heller!
 
Eleanor, letade Du länge innan Du fann rätt snickeri?
Alla jag frågar säger att det blir ännu dyrare.

Jag håller med om känslan med Lidhults.. skumt.
Kvänums dimgråa Sundby är sjukt snygg, kollade på den i dag o kände mig så säker trots att vitrinskåpet som hörde till kostade lite över 60.000:-

Men tur då att Kvänum bara är för fegisar Jureit ;)
 
Det är väl bara att ta med sig skissen från köksfirman?
Utnyttja!
De jag pratat med här i byn säger att jag inte får plats-snickrat kök för under 300 tkr.
Så mycket skulle inte ens Kvänum kosta.



 
Vi hade ett Kvänumkök i den gamla lägenheten. Det var verkligen snyggt, designen var absolut inte problemet. Men vad opraktiskt det var. De har inte samma goda känsla för funktion som för design. Det fanns ingen flexibilitet. Hade man ett visst skåp så skulle det kombineras med just deras val - snyggt men inte som vi ville ha det...
Nu när vi kollat kök till huset känner jag att andra företag är bättre på funktion och att det finns flera alternativa lösningar beroende på hur jag som kund vill ha det.
 
MatildaSofia skrev:
De jag pratat med här i byn säger att jag inte får plats-snickrat kök för under 300 tkr.
Låter som rena tok-gissningar.
Jag har precis beställt ett platsbyggt kök från ett mindre snickeri som är specialiserade på kök. ett L-kök i helmassiv (även massiva stommar alltså) björk med körsbärs bänkskivor, mycket lådor med fullutdrag och dämpning, en specialritad skänk med tillhörande vitrindel, dubbel botten och belysning, inredningar, avfallssortering mm. hamnade på strax över 100´vilket jag tycker är helt okej för vad man får.
 
Visst är det väl så, men man vill ju ta det lite lugnt med formuleringarna. det allra bästa med kråksången tycker jag är att man kan disponera måtten fritt. Mao vill man ha ett skåp eller en låda som är 43,8 cm så får man det........ Begränsningarna sitter mest i fantasin ;)
 
Vi har iofs bara beställt ett väggskåp från snickare, höjd 140 cm, men det skåpspriset vi fick skulle motsvara ca 15000 per löpmeter kök (överskåp och underskåp) exkl målning. 300 000 låter som väldigt mycket om ni inte har ett jättestort kök. Det är nog dock förmodligen en hel del mer jobb att beställa och samordna allting själv, tycker man att det är värt ca 40-50% extra att slippa bekymret är det vettigt att man anlitar en köksfirma.

 
:) Tack för Era svar, bra saker Ni hade att komma med.
Tack för tipset i ditt DM, Pappskallen!

Nu ska jag jaga kökssnickrare o se vad de kan erbjuda!
Får fråga mig fram via de kontakter som finns o hoppas att man hittar rätt tillslut. Telefonkatalogen kollade jag förut en gång, gav ingenting.
Kan de flesta snickare snickra ett kök? ???
Man vill helst att de ska ha en viss erfarenhet av det och helst kunna få titta på något de gjort, innan man bestämmer sig. Är det för mycket begärt?


Bra att 300.000 lät som en tokgissning, ... tror Ni då att man kan hamna på runt 100 för ett litet kök?

 
Nej, jag tror att ett kvalitetskök kostar min 150 000 med schyssta maskiner....monterat och klart!
 
Vi tittar på HTH kök nu igen. Det förra huset som jag skulle bygga och vi ritade kök till kostade 124 000 för inventarierna. Sedan hade vi exklusivare vitvaror för ca 75 000 kr.

Normalt kök med normala vitvaror ála HTH kostar säkert runt 130 000-150 000 kr.

På landet har vi ett Noblessakök, normal storlek....det är OK grejer, gediget och det kostade 110 000 kr med SIEMENS rostfritt samt massiva luckor!
 
Calle Anka skrev:
Nej, jag tror att ett kvalitetskök kostar min 150 000 med schyssta maskiner....monterat och klart!
Pratar bara om själva köksinredningen utan vitvaror, men kanske inte var tydlig nog.
 
Besök Noblessa, Kvänum och HTH och ta med din ritning....de skissar och offererar gratis! Kan vara värt att jämföra olika alternativ.

I vårt hus har vi ett Tibrokök som vi är nöjda med. Håller bra. De finns hos Kökscenter, Lindövägen! Tibro kostar dock lite mer!
 
Har redan varit hos Kvänum, de ska skissa. Lidhults träffar jag nästa vecka.HTH, Noblessa, mfl, har ändå inget jag vill ha. Tibro har snygga kök i ek, men inte målade... Har redan varit igenom hela drösen men tack ändå.

Det blir Kvänum, Lidhults eller ännu bättre snickrat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.