Vet att i min branch, hissar, så har vi enorma problem med drivdon. Tyvärr klarar vissa inte av att tända / släcka på ett bra sätt helt enkelt. Och med nya miljökrav, där korgbelysning etc skall tända / släcka vid inaktivitet så går dom sönder ofta. Företaget vill ha "det billiga". Men tyvärr håller dom inte jätte bra. Byter vi ut grejerna till bättre varianter från grossist , så blir det helt annorlunda.

Har också bytt flertal drivdon, som gått sönder efter bara par dagar. Men när man satt upp kvalitet sen , så håller det.
 
Hur har det gått?
 
Hallåja!

Donet ger 35W vid 700mA och hälften vid 350mA alltså 17.5W.

Är en helt vanlig överbelastning.
 
Det tarvar en förklaring. Var får du detta ifrån??

Drivdonet är visserligen märkt 21 W vid 350 mA, alltså en lägre effekt än de 30 W det presterar vid 700 mA. Hur kan det komma sig? Jo, det beror på spänningen. Drivdonet kan ge max 60 V. Kanske anser de att det handlar om AC vilket sätter gränsen 50 V för SELV, men de har i alla fall valt att sätta en max spänning på 60 V DC. 60 V och 350 mA ger effekten 21 W. Drivdonet är kapabelt att leverera en högre effekt, men inte vid 350 mA.

452643.jpg

Kan då 21 W vara "för lite" för en LED? Kan drivdonet överbelastas? Det överbelastas ju inte effektmässigt. Det försöker driva 350 mA genom kretsen men kan inte höja spänningen tillräckligt mycket, så de 5 LED-lamporna drivs kanske med 300 mA och 18 W tillsammans. Visst kan ett drivdon gå sönder pga detta, men då är det felaktigt konstruerat.

Om vi nu kopplar in 10 st LED-lampor och driver dem med 700 mA, kan drivdonet överbelastas då? Om det har sin maxgräns på 60 V skulle det kunna ge 60 * 700 = 42 W. Men då är det felaktigt konstruerat. Drivdonet är märkt med max 43 V vid 700 mA, dvs det reglerar själv sin maxeffekt till 30 W.

Inget drivdon ska gå sönder pga felaktig belastning, i teorin...
 
Och?
 
Läste lite slarvigt igår, det var en dimbar som avsågs, det måste isf vara denna http://www.hytronik.com/product/he2050-a2.html#.VFePLjRMwvw och så har den första modellen utgått, kanske inte så konstigt då om det verkar vara så mycket fel med den. Var har du placerat donen, det är inte utsatt för värme där?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.