Hej

Här finns en del olika lasertrådar men inga dagsfärska. Jag är ute efter en laser som kan mer än min enkla black o decker den äldre typen av BDL230S som bara kan ge ett vågrätt streck när man hänger den på en vägg typ. Jag har iofs använt den för att markera ut plintar och lite annat. Men en korslaser med stativ (och ev en stång i framtiden) känns mer användbart och gärna möjlighet att använda den ute exempelvis för alltanbygge eller att ta ut höjder för platläggning på tomten rent amatörmässigt men i alla fall :). Är det någon som har några allternativ mellan exempelvis Stanleys (Harald Nyborg 888:) eller tamolinnern III (Jula 1699:) Det finns ju leica lino eller ILM-XT med mottagare men över 4000:- för en glad amatör. Känns som det är ett stort hopp. Kom med tips och era tankar på vad ni har valt, vill ju ha mesta möjliga för en vettig peng ska ju gå att motivera där hemma...:D
 
Bra initiativ... Väntar med spänning på svar från "di erfarna"

/M
 
jag använder denna!

PLS2 köpt på swedol.
http://www.plslaser.com/prodspecfs_pls2.htm

den är ypperlig och jag har börjat använda den till det mesta.
perfekt då den slår en linje, nästan direkt från apparaten, upp i taket väggen och golvet.

det som är bra är att man kan ställa in den på puls oxå, dvs att man kan använda den med en mottagare ute när du tex skall sätta plintar eller liknande för en altan.

rekomenderas starkt!
/Bruno
 
jag har en staley typ den på harald men köpte min på jula för drygt 900:-och fick stav och stativ till

den har betalt sig 10 gånger dom senaste 2 månaderna , använder den nästan dagligen på jobb . helt klart värt pengarna . enda önske målet är att staven var 1 m längre. tror den är 2.8 m eller om det var 2.6 m
 
Mikael_L
brunolundh skrev:
jag använder denna!

PLS2 köpt på swedol.
[länk]
Jag hittade den inte på swedols hemsida, kommer du ihåg vad den kostade?
Pulsfunktionen är nog inte så dum. Då borde den kunna bli användbar till lite utomhusarbete som att väga av altan eller en grund. Tillsammans med någon mottagare alltså.
 
Mikael_L
Det där Harald-Nyborg-laserpaketet, Stanley med 2 stativ verkar vara samma som Jula hade ett kort tag för ungefär samma pris.

Nåja, jag köpte faktiskt denna Stanley-laser, trots att jag redan var ägare av en laser.
Jag tycker den verkar riktigt schysst till det priset. Tak-golv-stativet kändes inte riktigt lika rejält som vissa andra (och givetvis dyrare) varianter, men ändå helt OK för en amatör åtminstånde. Lasern tyckte jag verkade riktigt ljusstark.

Jag hade tänkt jämföra denna Stanley med den Fennel-laser jag äger sen tidigare och rapportera mina iaktagelser här. Nu har min Fennel varit utlånad riktigt länge, så jag har inte haft möjlighet till detta än.
 
Köpte B & D krysslaser för ett par månader sen som sen "julklapp" till mig själv en dag då jag var deppig :D

Fruktansvärt bra verktyg som används varenda gång jag gör något tycks det. Senast idag körde jag skruvar i golvspån och gipsvägg efter denna och missade inte en skruv (förrutom en som small av ;) )

Väggfästet är superbra och man kan sätta det vartsomhelt där det finns en c:a 1 dm bred och hyffsat jämn yta. Stativet använder jag mycket mindre än detta. Finns inte detta till andra krysslasrar så är de i min mening värdelösa i jämförelse, iaf inomhus. två nålstick i väggen är det enda man efterlämnar.

Man kan också hänga lasern i en öggla på ovansidan detta har jag inte gjort ännu.

Vattenpasset använder jag nästan inte alls längre :)

Ett par dåliga saker är att:
1.fästmuttern på stativet inte är löpande dvs man måste snurra lasern eller stativet när man ska montera.
2.Själva "pelaren" till stativet inte heller går att rotera vilket är aningens irriterande då man rubbar höjden om stativet flyttas annat än på jämnt golv. MAn kan alltså veva detta i höjdled men inte rotera för att flytta i sidled.

Gav 900 spänn då det var ett demoex. på lokala järnhandeln.

Den blev bäst i test i ViIVilla. Jag ger den också 5/5 mest beroende på det smarta väggstativet.
 
Har beställs en DeWalt DW087K Split Beam Laser Line på Tools Plus i fredags. Pris 3195 på K-rauta men...

http://www.tools-plus.com/dewalt-dw087k.html
http://www.dewalt.se/interactive/videos/laser/detail/12/

169 $ på Tools Plus, frakt valde jag snabbare alternativet med U.S.P.S Express mail.

1445 kr är draget på kortet, tillkommer momsen på 25% och tullavgift. Räknar med att slutpriset blir ca 1800-1900 kr. 1295-1395 kr billigare än på K-rauta (56-59% av K-rautas pris).

Kollade lite på B&D men den är helt öppen till lasern vilket gör att jag tror den inte håller för lite skitigare arbeten plus att lasern på Dewalten är bättre. Testade den på 30 meter i butiken och den var klockren. Dessutom får man den i en snygg väska i hårdplast. Visst lite dyrare än B&D men å andra sidan tror jag man har den kvar länge, kanske livet ut.

Tips: Kom på att alla sidor det står "call toll free" på går det att ringa gratis över datorn med Skype så jag pratade med dem innan. Har fått fraktbekräftelse med trackingnumber, så jag får återkomma när den anlänt :D
 
Hittar heller inte pls2e på swedols hemsida någon som vet om de har den kvar och vart den kostar, annars verkar ju flera vara nöjda med stanleyn men den har väl inte puls eller? Har någon testat stanleyn ute? är den användbar alls eller blir det arbete i mörker för att få nytt av den?
 
Snailman
Jag vill helst ha en med mottagare, det här verkar ju vara samma grejor:

http://www.proffsmagasinet.se/linjelaser-mottagare/ilm-xt-med-mottagare-3.html

kryssa i 'visa med moms' längst upp till vänster

http://www.toolking.com/cst-berger_58ilmxte.aspx

undrar vad de tar i frakt? blir inte klok på hur man får fram det...

http://www.toolfetch.com/Category--Lasers--CST_Lasers--Dot_and_Line_Lasers--58-ILM-XTE.shtml

http://www.northerntool.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_6970_200337952_200337952

De här var ju billiga 225 dollar
 
ILM-XT verkar ju klara det mesta men den blir ju rätt dyr och ska man ha den med mottager så:) vet inte om det skulle funka med mottagrna som Jula har?
 
http://ocs.skileurope.com/skilocs-s...A825CDB0BECCFDDC83E4A?ccat_id=281&prod_id=361

Den laserna köpte jag häromveckan, satte upp en vansinnigt massa renoveringsgips och det blev väl ca 40 hål för dosor. Eftersom det hur man än gör ( tycker jag ) blir lite felmätt med ocentrerade hål vid vanlig mätning så bestämde jag mig för att lösa det på annat sätt.

Kollade på "hole in one-sats" men den kostade omkring 600:- och den kommer jag aldrig mer ha användning för så jag köpte denna istället för en tusing.

Perfekt instrumen för att fixa snygga hål. Sen blir den bra vid kakling o tapetsering. Den har gjort sitt jobb hittills.
 
Skulle en laser med mottagare i prisklassen upp till 3-4000 duga till att tex sätta ut kantelementen i nivå?
 
Cheesus skrev:
[länk]

Den laserna köpte jag häromveckan, satte upp en vanisnnigt massa renoveringsgips och det blev väl ca 40 hål för dosor. Eftersom det hur man än gör ( tycker jag ) blir lite felmätt med ocentrerade hål vid vanlig mätning så bestämde jag mig för att lösa det på annat sätt.

Kollade på "hole in one-sats" men den kostade omkring 600:- och den kommer jag aldrig mer ha användning för så jag köpte denna istället för en tusing.

Perfekt instrumen för att fixa snygga hål. Sen blir den bra vid kakling o tapetsering. Den har gjort sitt jobb hittills.
Aahh, så du riggade först upp lasern mot dosan, dit med skivan och sedan borrade i krysset? Smart! Måste ju bli kanonbra och korrekt?
 
Ormar och armeringsjärn vad smart! Ska precis gipsa väggarna i mitt nya badrum och du har just sparat mig en massa tid. Tusen tack. Finns säkert en massa andra finurliga sätt att använda dessa makapärer på men det gäller ju bara att komma på hur.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.