Hej!

Håller på att helrenovera ett hus från -48 och har upptäckt att ett kallvattenrör i källaren (ca 6 meter långt) håller på att gå i bitar. Vår rörmokare kikade på det och föreslog att byta det till nytt kopparrör, men jag blev lite chockad över priset och undrar om det verkligen kan stämma. Runt 18.000kr skulle det gå på. Kostar det verkligen så mycket att byta en rörstump???:confused:
 
Behövs nog lite mer info om detta. Är det ett rör i taket, ingjutet? Är det rakt eller en massa böjar och kopplingar etc...
 
Det är ett rakt rör, som ligger längs med taket - inte ingjutet. En böj på slutet, där det går upp mot övervåningen.
 
Glömde säga att det passerar genom en innervägg.
 
18000:- :confused: för ett rakt rör utmed taket och en böj... kolla med en annan rörmokare.

Vi drog om kall och varmvatten rör utmed taket i vår källare, ca 4m rör två böjar på varige. 3400:-
 
Resfeber skrev:
Glömde säga att det passerar genom en innervägg.
Ska inte spela någon större roll då hålet redan finns, vist lite gör det ju på priset.
 
Låter som lurendrejeri. Vi har precis dragit om allt varm och kallvatten i vårt hus för samma pris (enkla dragningar, men betydligt många mer meter och passerar såväl väggar som golv).
 
Gör det själv vetja. Det är ju knappast rocketsceince att byta ut ett simpelt kallvattenrör.
 
Som övriga skriver så är det lurendrej (gammal röris själv). Är du inte helt för ovan vid att fixa själv så kan du säkert själv dra ihop det hela med klämringsdelar. Glöm inte att köpa lite isolering med så slipper du tråkig kondens mm. Det finns bra "enkel" isolering med tejp som man lägger om och trycker ihop.

Lycka till.
 
kolla med någon annan.

Är det galv rör?
 
Tusen tack för svar! Vet inte riktigt om vi vågar oss på att göra själva, men ska definitivt inte använda rörmokaren som gav det priset!
 
Verkar nästa som om det är en "0" för mycket... Ni har kollat med rörisen att han menar 18 000 för ca 6 m kopparrör som sitter lättåtkomligt.

Om så är fallet så kolla med fler, övertygad om att ni hittar rimligare priser.
 
rörmakaren menade kanske att han byter hela vattenledningen till koppar ...inte bara en bit?
gaia
 
Är det bara ett rör som ska bytas? I rubriken står det ett par. ;-\
Låter svinaktigt dyrt iaf!
 
Det gar ett par ror prallelt med varann, men jag tror bara att det ar ett av dem som behover bytas (kallvattnet), dar det syns tydligt att rost haller pa att ta sig igenom. Ska be att nagon annan tittar pa det och se vad de sager, men bytet var definitivt inte av hela systemet. I resten av huset ser roren fina ut och rormokaren visade precis vilken bit som behovde bytas (och det var uppenbart till och med for mig som inget vet om rormokeri). Har en kansla av att han ville testa och se om han kunde komma undan med ett hutpris, eftersom vi redan anlitat honom for ett annat jobb dar vi fick ett valdigt konkurrenskraftigt pris. Kanske trodde han att vi bara skulle betala utan att jamfora priser med andra den har gangen... :(
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.