Fokus på kunskap är väl också precis vad Fredrik menar som jag tolkar det.

Om man är orolig för vad försäkringsbolaget ska säga efter att huset har brunnit ned så bör man nog ändra fokus till att säkra huset från att brinna ned, dvs den egentliga källan till oron.

Med kunskap kanske man kommer till insikten att det faktiskt är säkrare att bryta mot lagen än att använda en härva av skarvsladdar. Då blir det lite mer känsligt... Det rätta är att anlita en elfirma, men vi måste nog inse att det är en svåröverstiglig tröskel för många map kostnaden - då blir det inte gjort.

Men att inte göra något kan också vara ett brott mot ellagen ifall anläggningen faktiskt utgör en risk för personer och husdjur. Man kan då se brottet mot behörighetskravet som ett mildare lagbrott ;). Allt givetvis förutsatt att det är korrekt och säkert utfört, vilket långt ifrån är så bara.

Hur man än vänder sig så är ändan bak.
 
E elmont skrev:
Att det sedan oftast tar längre tid att fixa felen i dossättning och rördragning som "amatören" gjort än om elektrikern gör allt på en gång är ju en annan femma. Ska du göra saker själv, gör det då i samarbete med den som ska hjälpa dig, då slipper du dom värsta fallgroparna.
Det föreslår jag också, att jobba parallellt med elektrikern, såvida han går med på det. Borra hål och hjälpa till med att dra slang t.ex. Fixa fika till honom och kanske hämta material som ev. saknas.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.