Som projektledare för bland annat såna här jobb är de så roligt att läsa såna här trådar :)

Troligtvis har andra på gatan gnällt att de kommer in vatten på deras tomter. Man har då valt att lägga ny asfalt på den gamla Eller förhoppningsvis har man först fräst den gamla men kostnaden att justera gatan är för dyr så man har inte velat göra om för mycket. Det blir problem mellan trottoar och gata på visa delar. Anläggaren ute har inte fått speciellt tydliga instruktioner och har säkert valt den enklaste lösningen.

Det där va ju kanske inte så stor höjdskillnad och det framgår inte exakt om han faktiskt har gått in i tomtliv eller om dina plattor går ut i kommunens mark.

det finns massvis att tycka om sånt här men kan meddela att lägga om villagator (gör det väldigt sällan) är ganska utmanande. Villaägare tycker de har rättigheter som är väldigt långtgående och samordning är rigorös för man inte ska trampa någon villagubbe på tårna :)

tror den här personen har kört på och istället ber om förlåtelse än tillåtelse och justerar på de som faktiskt gnäller.

men, det går inte att justera en gammal villagata perfekt med rätt dagvattenavrinning, trottoarhöjder, justering mot en skälig kostnad.

Men, tips: är ni inte nöjda eller har något önskemål att få till något när sånt här händer. Hör av er (helst innan) sånt här görs så ska ni nog kunna få önskat lösning.
 
  • Gilla
Fartland och 3 till
  • Laddar…
Först och främst så ta inte bort asfaltsrester på plattor med diesel. Det lämnar fettfläckar som inte går att få bort. Vanlig bromsrengöring som finns på sprayflaska är det enklaste och effektivaste som en privatperson kan få tag på för att lösa upp asfaltsrester.

När det gäller kanten in till fastigheten så är jag säker på att entreprenören fått en beställning på att lägga om trottoaren där den ska uppfylla vissa normer. Tillgänglighetsanpassning, lutning, tjocklek etc.
Privatpersoner får i många kommuner inte släppa ut sitt vatten på kommunal mark och kommunen får inte släppa in sitt vatten till privatpersoner. Detta är utan tvekan fallet här. Annars hade aldrig kanterna lämnats på detta viset.

Beroende på hur ledningsnätet ser ut så bryr sig i regel kommunen inte så mycket om att en privatperson släpper ut sitt vatten på deras mark och i deras brunnar. Är nätet överbelastat så är dom inte särskilt intresserade av allt vatten som kommer.
När kommunen ska asfaltera om så tar de inte någon hänsyn till att ens plattor blir för låga. Man får helt enkelt inte släppa ut sitt vatten på kommunens mark. Tar man hand om sitt eget vatten så hade man med enkelhet kunnat göra en fin anslutning till plattorna. Släpper man ut sitt vatten på kommunal mark så blir det i regel en kant in till fastigheten. För att slippa kanten innebär det i regel att riva hela trottoaren framför fastigheten och göra om vilket är väldigt kostsamt. Särskilt då privatpersoner inte får släppa ut sitt vatten från första början

Sen blir aldrig en sån kant särskilt snygg. Lägger man en bräda som man asfalterar efter och lämnar en skarp kant så är det dåligt för det är en snubbelkant. Lägger man som på bilden så är det för jävligt och det är något man ska hamna under ångvälten för. Att lägga som på bilden är att föredra för då kan husägaren med enkelhet såga i asfalten och göra en snygg anslutning.
 
  • Gilla
Hemmakatten och 1 till
  • Laddar…
Var glad att dom la in asfalten en bit, nu är det ett utmärkt tillfälle att kapa asfalten i en rak linje ock lägga om några plattrader för att möta upp med asfalten!
 
  • Gilla
Festlund
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.