Hej allihopa! Ganska fåordig här på forumet men läser oerhört mkt trådar men nu är jag för första gången lite kluven

Håller på och bygger ett lösvirkeshus och har kommit så pass långt att jag nu beställt lampor, dels 30st 1w spots som ska sitta i alla fönster men även 42st 7w ledlampor från Designlight av typen http://www.designlight.nu/index.php...iew=item&id=490:p-135a&cid=63:ip44&Itemid=115

Det är bara det att jag just nu har lite svårt att motivera för mig själv och intala mig om att det i långa loppet är en god affär, de kostar ju trots allt runt 1000:- lappen styck, de är dock jäkligt snygga och ger ett fint sken! nån som har erfarenhet från designlight? bra kvalite? försökt läsa mig till om led men de flesta forumtrådar är rysligt gammla

Hur hade ni gjort i ett nybygge? shoppat loss för 40 laxar nu och haft en billig belysning under kommande 30 år eller kört en investering nu på 10 lax och haft halogenlampor istället och sen betalat en dyrare elräkning

jag räknar med att bo i kåken tills jag dör.

Hjälp mitt sinne komma till ro!
 
Redigerat:
  • Gilla
evergrey66
  • Laddar…
Vet inte om detta är till någon hjälp men tycker du inte att det sedan länge har gått inflation i inbyggnadsspottar?
När vi byggde vårt lösvirkeshus för ett år sedan så tog vi lite hjälp av en ljusdesigner (eller vad yrkestiteln nu är) och hon avrådde från inbyggnadsspottar i ett nybygge, hon tyckte att dessa var lite "ute".
Vi valde istället skensystem med halogenlampor som kan flyttas och riktas som man vill.
 
Exakt samma frågeställning jag hade/har. Tog hem ett antal olika ledspottar av olika fabrikat för att testa. Av de jag tog hem så var Malmbergs och Xerolight överlägsna både Hide a lite och designlight till en tredjedel av priset. Har ff inte bestämt mig hur jag ska göra med spottar men kan tycka att de ändå har sina fördelar.
 
Om det är ute eller ej bryr jag mig inte så mycket om, jag tycker det är snyggt, det som avgör när jag får bygga hur jag vill, samt i dagsläget är alla hål borrade och sitter där dom sitter så spot´s it is. Vet man vad man ska ha på väggarna och vill ha upplyst där så är ju inbyggda spottar inget problem, bara man är medveten tidigt i byggskedet var dom ska sitta :)

Den stora nackdelen dock med mitt val är att när lamporna en dag går sönder så måste hela armaturen bytas :(
Men den dan får jag hoppas jag sitter på ett bra hem någonstans med en virrepinne i handen och njuter av en varm brasa :)
 
fireboolt skrev:
nån som har erfarenhet från designlight? bra kvalite?
Jag har köpt en del från designlight och har bra erfarenheter. Jag skulle nog inte tveka att köpa designlight-armatur igen.
 
Jag skulle satsa på att beställa hem Kina led till mindre än 1/10del av priset. Blir du missnöjd så är det inga jättepengar ändå. Min erfarenhet är att det finns allt ifrån riktig skit till väldigt bra grejer. Det är dock svårt att veta utan att prova vilka som är bra och vilka som är dåliga! Köp drivdonen ifrån nån svensk leverantör dock!
 
Jag vill tipsa om jättefina spottar som faktiskt är av Ahlsells eget märke A-collection. aLED5 och aLED7 (Tror faktiskt att det är Designlight som tillverkar armaturerna åt Ahlsell) som finns i vit och högblank aluminium (alltså inte borstat stål), 2700 kelvin, finns i 5W och 7W och är vinklingsbar och till jäkligt sjysst pris! Skitsnygga!
Dock kan jag inte länka till dom så är svårt att tipsa om. Dock såg jag att den vita 5 wattarn fanns hos elbutik.se. http://www.elbutik.se/product.html?product_id=392277&category_id=2172

//Patrik
 
Redigerat:
Har nyligen monterat Designlight motsvarande fast matt vit.

Det blev ett mycket trevligt ljus från dem som var mycket likt halogen (när man dimmrar ner behålls ljustemp. och blir inte lika gult dock. Men det gäller ju allt led.) Ingen tendens till gröngult ljus.
 
Vilka designlights spottar har ni som är nöjda monterat?
 
Vet inte om det tillför något men det där med massor av spottar är nog varken inne eller ute, det är nog mer en fråga om vad belysningen skall användas till, Har själv massor av spottar och min uppfattning är att det är suveränt att använda där man tidigare hade lysrör i kök,tvätt, badrum och hall, men annars så är det mer städbelysning på den mörka delen av året. Anledningen är att det är svårt att få till mysbelysning om man inte kan reglera varje lampa för sig Dessutom så är det vita led ljuset kass tycker jag för när man sänker belysningen så blir det vitare och kallare och det är inte mysigt. Har ifs. inte prövat TS lampalternativ. Mysbelysning får man bäst med dimmer och halogenlampor.
 
S
Jag har monterat halogenarmaturer med GU10 sockel som jag har Osram LEDar i, då har man möjlighet att byta lampor om man vill ändra färg eller styrka.
 
Mattiaz skrev:
Vilka designlights spottar har ni som är nöjda monterat?
Jag monterade dessa:
http://www.designlight.nu/index.php...ew=item&id=323:p-104mw&cid=59:ip44&Itemid=112

Jag är mycket nöjd med skenet (färgtemperatur+färgåtergivning) samt spridningsvinkeln.
Den främsta anledningen till att jag köpte dem är p.g.a. att de är avsedda att monteras i apparatdosa, med möjlighet att skruva fast dem (i apparatdosan). Då sluter de helt 100% tätt mot taket.

Min erfarenhet av spottar som hålls på plats med hjälp av en fjäder ovanför gipset är att de inte alltid sluter helt 100% tätt. Ibland kan det bli en liten springa på en bråkdels millimeter. Det räcker för att det skall bli skuggeffekter som gör att springan syns ännu mer.
 
Redigerat:
Jag reagerar på priset - 1000 pix för en spot! Det är mycket design för den summan. Materialkostnaden är en bråkdel. Vi petade in Hide a lite spotar i de flesta fönstersmygarna. Men de står nästan aldrig på fullt blås så strömkostnaden är knappast så hög. Jag tittat inte på energiförbrukningen för vår installation. Men det är ju jag det.
 
Mycket märkligt. Jag tog hem några olika märken av spottar som är för dosmontage och upplevde den du länkade till som absolut sämst. Undrar om det är ngt fel på den jag fick.
 
Mattiaz skrev:
Mycket märkligt. Jag tog hem några olika märken av spottar som är för dosmontage och upplevde den du länkade till som absolut sämst. Undrar om det är ngt fel på den jag fick.
På vilket sätt var den dålig?

En fråga: När du testade dina olika spottar, använde du olika drivers beroende på vad spottarna krävde? Denna kräver ju t.ex. konstantström 350 mA. Kör man då med en konstantspänningsdriver kan det ju bli en del konstigheter.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.