Vulcan61 Vulcan61 skrev:
Är det för det är polerat stål det bli ful beläggning efter man har använt den. Bara kokat upp vatten
Ja, det är normalt. Proteinrik mat lämnar också fläckar efter sig, typ potatis och ris. Brukar fixas med ättika eller rengörningsmedel tex Universal eller w5.
 
BirgitS
arneri68 arneri68 skrev:
Proteinrik mat lämnar också fläckar efter sig, typ potatis och ris.
Potatis och ris innehåller mycket stärkelse, men just inget protein.
 
  • Gilla
Hammarfall och 1 till
  • Laddar…
Vulcan61
BirgitS BirgitS skrev:
Potatis och ris innehåller mycket stärkelse, men just inget protein.
Ok kokade dom i lite ättika då gick det bort.
 
Kastruller och köksutrustning ska användas. Det lilla som blir vid en användning försvinner vid nästa användande.
Ungefär som en ny rostfri diskbänk som får sin patina utifrån användande.
 
  • Gilla
Vulcan61 och 2 till
  • Laddar…
Rostfritt kan se ganska risigt ut när det oxiderat även om funktionen inte påverkas. Ganska enkelt att fräscha upp rostfritt med ättika.
 
  • Gilla
Vulcan61
  • Laddar…
V ViktorHg skrev:
Botten brukar vara konkav eftersom den utvidgar sig lite vid uppvärmning och då blir slät, därför ska man även inte kyla ner dom under kranen då de kan slå sig (främst stekpannor) och det brukar stå i instruktionerna till dom, iallafall hos ikea.
Ja så här skriver IKEA:

Text från ett IKEA-dokument om handhavande av kokkärl för att förhindra deformation över tid.

i https://www.ikea.com/ms/sv_SE/pdf/garanti/ikea_IKEA365_kokkarl_garanti.pdf
 
Förutsättningen för att botten ska ha en "anledning" att böja tillbaka sig från ett konkavt tillstånd är att undersidan mot plattan är mycket varmare än insidan på kärlet.
Resonemanget blir ett indirekt erkännande att värmeledningen är dålig. Vidare borde den konkavheten beräknas noga vilket jag tvivlar (=vet) inte alltid är fallet.
 
Såvida du inte utgår från induktionshäll som inte alls påverkas på samma sätt som en glashäll om det är litet avstånd. Har haft induktion i ungefär ett år och trodde inte att skillnaden skulle vara så stor till induktionshällens fördel, åtminstone den vi har.
 
J
A AndersS skrev:
Såvida du inte utgår från induktionshäll som inte alls påverkas på samma sätt som en glashäll om det är litet avstånd. Har haft induktion i ungefär ett år och trodde inte att skillnaden skulle vara så stor till induktionshällens fördel, åtminstone den vi har.
Precis, du kan koka vatten även om du lägger dagens samling av reklam mellan häll och kastrull.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.