Hmmm Bara deras namn hade gett mig rysningar.
"...trygg"

Brukar vara så att om något heter; bäst, quality trygg eller liknande så är det ett tecken på motsatsen.
 
  • Gilla
ricebridge och 2 till
  • Laddar…
Tack så jättemycket alla ni som tagit er tid att svara, uppskattar det verkligen. Vi kommer avstå relining
Vi får göra en plan över hur vi vill ha källaren och sen ta det därifrån. Antar att risken inte är så stor att rören skulle gå sönder precis nu, innan vi hinner börja med källaren.

Tack igen!

Om man ska byta rören, behöver man bila upp hela golvet eller är det precis där rören ligger? Har det betydelse om man bara vill byta rören och inget mer eller byta rör plus snygga till golven och rusta upp?
 
L
Normalt när det gäller stambyte som det kallas är att man börjar någonstans där rören kommer upp ur golvet och bilar i rörets riktning , det blir lite som en massa kanaler i golvet där rören ligger , sen bytes dom mot andra , fylls upp med sand runt och gjuter igen , det blir då långa ränder som inte är kul att ha , Då går det att spackla upp ( bäst är att spackla upp hela golvet , så den antar en jämn hel yta )
I samband med det så bytes rören upp till toa ,kök bad , det som kan vara ett aber är golvbrunnar , i bad tvätt e.t.c , det kan bli så att golven kanske måste rivas i dessa utrymmen för att koppla på nya rör och ev . nya brunnar , men det går att avvakta med sådana arbeten , genom att koppla på gamla rören uppifrån till dom nya i källaren
 
M Majahjort skrev:
...Om man ska byta rören, behöver man bila upp hela golvet eller är det precis där rören ligger? Har det betydelse om man bara vill byta rören och inget mer eller byta rör plus snygga till golven och rusta upp?
Viktigt om man sågar/bilar spår bara där rören ligger är att det inte rasar och underminerar närliggande golv man inte tagit bort.
Har själv bara erfarenhet av sand och fint fyll och där finns ett trick att ett dygn innan man börjar gräva vattna mycket rikligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.