Tog en bild från plinten i mätarskåpet men det verkar inget konstigt där. Har även provisorisk kopplat in badet i husets central, med JFB och då löser den inte. Och nej- JFB i mätarskåp är rätt kopplad. Börjar tro att det är fel på JFB-har hänt förr. Dock är detta en schneider så inget biltemaskräp;)
 
  • Elektriska kablar och anslutningar i ett öppet mätarskåp, inga synliga fel.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag ser inte vad denna bild skulle tillföra i detta enkla ämne. Det kan inte vara några konstigheter att hitta felkällan såsom beskrivits i tråden. Sluta tro och mät istället. Det gäller bara att ha instrument för att mäta JFBn, mäta läckströmmar och isolation. Försök gå systematiskt tillväga. Du har tydliga tecken på att badet läcker. Det som är oklart är när. Ditt test med att koppla badet till husets JFB säger därför ingenting.
 
Hej. Tack för svar. Central i huset matas från mätarskåpet. Centralen i huset är ny med JFB. Kopplas badet in på den centralen så löser JFB i husets central Inte ut. Alltså är det inget fel på badet eller kabeln
 
Jag kan inte dra några slutsatser av detta eftersom det finns många okända faktorer i detta "test". Gå till källan istället och mät badets läckström, och relatera detta till att badets funktion (t.ex om värmen är på eller av). Varför göra dessa krångliga "test"?
 
  • Gilla
50procent
  • Laddar…
Om det nu är så att den löser jordfelsbrytaren "därute", men inte jordfelsbrytaren i huset, om den kopplas in där. Då finns det iofs. en massa saker som ändå kan vara olika vid dessa inkopplingar. Men annars låter det mest som en felkopplad jordfelsbrytare.

Lägg upp en bild på jordfelsbrytareinkopplingen, och mer, så man ser alla kopplingar som har med badet att göra.
 
  • Gilla
50procent
  • Laddar…
Fixar bilder efter jul
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.