Hej

Jag har satt isodrän/pordrän på utsidan av min varmgrund (uppvärmd krypgrund (typ källare)) under marknivå. Men frågan är vad jag ska använda ovan mark. Någon slags isolering är jag alltså ute efter, 20 cm tjock.

Någon som har något tips? Gärna på något som byggmax/beijer har hemma så man slipper vänta på att få hem en beställning...

grundmur_isodran.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Hittade ett inlägg som redan behandlat frågan på ett bra sätt: https://www.byggahus.se/forum/grund...av-kallaryttermur.html?perpage=30#post1915724

Kommer sannolikt göra på samma sätt. Men tyvärr får jag inte tag på några isolerhållare som räcker igenom 20 cm isolering. Så jag kommer antagligen limma och spika första lagret med cellplast. Sen får jag nog nöja mig med att endast limma nästa lager.

Vilket lim ska jag använda för att limma cellplast mot leca? Vilket lim ska jag använda för att limma cellplast mot cellplast? Är det fogskum som gäller i båda fallen? finkelzvin har använt Byggmax cellplastlim, men jag har läst dåliga recensioner om det, så jag väljer nog helst något annat.

(Bra tips för putsning finns här: https://www.byggahus.se/forum/grund-markarbeten/216575-putsa-mur-av-lecablock-hur-gor-man.html)
 
Redigerat:
Med cellplastisolering kommer det ju se ut såhär

utbygge_eventuellt_fuktproblem.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Kommer jag få fuktproblem i det inringade området? (Övergången från cellplast till golvbjälklag alltså.) Borde jag ha en luftspalt där?

Kommer ju fasadpanel utanpå sen som skyddar lite också...

utbygge_eventuellt_fuktproblem_fasadpanel.png
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.