J justusandersson skrev:
Då behöver du ingen luftspalt. Du kan sätta en stenullsskiva mellan lecan och den gamla väggen. Fördelen är att du inte använder några organiska material. Det finns ju ganska tunna lecastenar. Putsar du lecan på insidan blir det snyggt. Jag tror inte det behöver bli så mycket dyrare om du gör det själv.
Ok. Blir nog ändå reglar och OSB/gips på det i alla fall. Vill slippa behöva använda pluggar eller ankare för att fästa hyllor och sådant på väggen. Sedan kan det även vara skönt att slippa ta fram borrhammaren varje gång man ska sätta upp något.
 
Så då blir det alltså ifrån stenväggen sett tjärpapp, reglar/isolering, eventuellt byggplast, OSB, och sedan gipsskivor ytterst som sedan målas vita för att få bra ljus inne i verkstaden.

Hur stor luftspallt tror ni att man kommer att behöva ha mellan väggen och tjärpappen?
Räcker 5 cm eller kan det t.o.m. vara mindre?
Det nämdes att det behövdes ventilation också. Räcker det med de flertal små sprickor som finns i stenväggen eller bör man ha något mer? Finns ju dock en risk att fasaden kanske ska bättras på vid ett senare tillfälle. Så då kanske man måste se till att ordna någon mer ventilation. Typ låta ha några 100mm genomföringar genom stenväggen med ett galler på utsidan då?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.