Hittar inget krav på hur det ska vara märkta, så man måste nog titta i tillverkarens spec utifrån modellnumret på JFBn. Förutom selektiva som troligen är märkta med ett "S" så finns extra störsäkra JFBer också, t.ex Hager CDHxxx. Dessa är också i praktiken tidsfördröjda men inte mer än att dom fortfarande är avsedda för personskydd i motsats till typ S som bara är för brandskydd.

Att ha två "vanliga" JFBer i serie blir ett lotteri då det får finnas lite variation i hur snabbt dom löser för den viss felström. Men har man tur så löser den sista först, så det är ju inte fel att prova.
 
De selektiva märks enligt normen med S inom en fyrkant, på samma sätt inom fyrkant märks typ A med en "sinusperiod" och typ B som typ A med tillägg av symbol för likriktade halvperioder.

Selektiva JFB ska endast användas för brandskydd och då oftast med märkutlösningsström 100mA och max tillåtet 300mA. De har även den fördelen, förutom att de är selektiva mot allmäna JFB, att de även oftast är selektiva mot dvärgbrytare och diazed vid fallet jordslutning, dvs det man kallar utlösningsvillkoret.

Det som ibland kallas störtåliga, mer riktigt stötströmsokänsliga, är numera sen ganska många år inget man behöver tänka på, alla som uppfyller senare tids normprov motsvarar vad som förr var en egen variant.
Vad som däremot finns numera som variant är de korttidsfördröjda, med en fast tid som fördröjer utlösning det kan hjälpa vid anläggningar med tex mycket störfilter som verkar som kapacitiv obalans vid tillslag. Men för att vara så effektiva mot elchock som möjligt är det bäst att använda standard JFB 30mA eller 10mA där det passar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.