E
Skrivet av: gustav

Hoppas att dom inte har ett för välisolerat/tätt hus med plastfolie och sådant. Då kan det bli problem utan ventilation. Fast efter att ha tittat på en del utlänska byggprogran inser man vilken otroligt hög standard nordiska nybyggda hus har när det gäller energibesparingar.
 
E
Skrivet av: Serge

Fnys inte åt tyska byggnormer,de ligger faktiskt en bra bit före de svenska (det är lätt att bli 'hemmablind'). Det finns inga enstegstätade fasader i Tyskland,av en anledning, de testar och godkänner betydligt hårdare och efter längre testperioder.
 
E
Skrivet av: Emigranten

I Tyskland har man idag liknande problem som när man började bygga tätt i Sverige. För att klara ventilation måste man vädra manuellt, helst två gånger om dan. Det funkar mindre bra om man t.ex åker bort ett tag på vintern eller i ett hushåll där båda jobbar heltid, då måste man lämna fönster på glänt annars får man kondens och mögel på de kallaste delarna av väggar / fönstersmygar. Möjligen är diffusionsöppna trähus något bättre i detta avseende men jag har generellt sett mycket mer mögel i Tyskland (också i nya hus) än man är van från Sverige. Jag skulle inte bygga ett nytt välisolerat hus utan FTX.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.