Vet ej, men det kök jag valde var dels med de mörka stommarna och en dyr lucka men ändå fanns allt hemma.

Stommen jag skulle byta till här fanns inte då ikea varuhusen i sverige bara lagerhåller de absolut vanligaste köksgrejerna, verkar knappt finnas de vita stommarna ibland när man kollar lagersaldon.
 
Härligt tack för svar.
Då återstår bara att leta efter en lättlastbil samt ta reda på färje kostnader.
 
Vad jag vet så går det inte att förbeställa i Polen om du inte har en polsk adress dit grejerna ska levereras. Å andra sidan går det väldigt fort att gå in och visa en lista på det du ska ha (jag pyntade en kille som jobbade där någon hundring för att hjälpa mig fortare) och sedan hämtar du ändå det mesta på varuutlämningen.

I stort sett alla skåp och luckor fanns där och jag köpte dessutom för mycket men kunde lämna tillbaka det i Sverige utan kvitto och på så vis få tillgodokvitto på svenska Ikea, inga konstigheter alls då det är samma förpackningar rakt av.

Det gick inte att ladda upp en sparad fil från svenska homeplanner i polska motsvarande så jag installerade bara polska homeplanner och la in allt på artikelnummer och skrev ut en lista som jag hade med mig dit.

Jag hämtade mina prylar 2012 så det kan ju ha ändrats en hel del men det gick hur som helst väldigt smidigt att hämta det där och vi sparade i slutänden ca 100k om jag inte minns fel på att köpa allt där nere.
Vi skippade dock Ikeas vitvaror och gick in på Mediamarkt och köpte det dyraste de hade i Electrolux och det var ungefär samma priser som vitvarorna från Ikea skulle ha kostat i Sverige.
Europagaranti gäller på ALLA inköpta produkter, jag använde själv detta på en häll från Electrolux.
Jag frågade Ikea om detta också och samma sak där, spelar ingen roll vilket land det är inköpt i så länge det är ett europeiskt land (Alltså inte bara EU).
 
  • Gilla
Roy_eriksson88 och 2 till
  • Laddar…
det där med Europagaranti har jag inte hört förut. men är det så, är det ju jätte bra.

ska börja leta färja ner, men 18 timmar är lång tid :/
 
Finns det inte företag som specialiserat sig på att leverera polska byggvaror hit, typ från Ikea och liknande?
 
Ingen aning. Det hade ju varit super.
 
Annars kan man ju vänta med att renovera 5-10 år för då är det förmodligen billigare i Sverige än i Polen då vi förmodligen blivit ett låglöneland pga alla nedskärningar inom jobben eftersom så många väljer att spendera sina pengar i utlandet istället för på hemmaplan för att spara en slant. Men den ekvationen förstår man nog först när ens arbetsgivare börjar diskutera nedskärningar.
 
  • Gilla
Pagno
  • Laddar…
Jag är själv egen företagare så jag förstår vad du menar.
Men jag är även sparsam. Sparar jag mellan 50-100k på att åka o köpa köket i polen så är ju det bra för min egna ekonomiska vinning.
 
Måhända kommer en del Ikea personal bli utan jobb och kommer således förmodligen inte ha råd att köpa dina tjänster vilket inte gagnar dina ekonomiska intressen, det är den ekvationen folk kanske inte förstår. För några år sedan satt en familj från Motala och grät ut i aktuellt för att båda blivit av med jobbet när Electrolux valde att flytta sin spisfabrik utomlands, dom satt hemma i sitt kök under intervjun och i bakgrunden stod en spis från Bosch. Är säker på att dom fortfarande inte hajjar...
 
Jadu Roy, åk inte utomlands å handla, då måste nog IkEa snart lägga ner. Undra vem som inte hajjar verkligheten här... PS. Jag menar inte dig Roy.
 
  • Gilla
big mike och 1 till
  • Laddar…
Jag känner tyngden på mina axlar. Vill jag göra 155,000 personer arbetslösa...
bara för att spara 50-100k....
;)
 
Ja du Jonatan, tror nog inte heller Ikea står och faller på Roys val att införskaffa sina saker från låglöneländer, nu var det ju inte heller enkom Roy jag syftade på utan snarare alla idioter som tar med sina barn på kosläpp på våren samtidigt som dom köper sin tyska mjölk på Lidl... eller vänta jag kanske behöver förklara den oxå???
 
Ganska många som är idioter i din värld låter det som, tråkigt att höra. På Kuba finns det nog fler likasinnad vänner som du skulle trivas med...
 
Till och med jag tolkade det som om jag kallade dig idiot ovanför Roy, ber om ursäkt, det menade jag absolut inte. Det står ju givetvis var och en fritt att välja, min åsikt är att det är olyckliga val många gör eftersom vi alla är beroende av en stark ekonomisk tillväxt om vi vill fortsätta få en löneökning för var år som går för det tror jag att merparten vill. Den här utvecklingen leder (tror jag) till det motsatta och jag tror inte folk förstår det utan man väljer till sitt eget bästa istället för till det stora hela. Om folk istället valde att tänka så och istället valde att gynna svensk tillväxt hade vi fortfarande förmodligen haft två bilmärken i Sverige och kanske en hel del industri och produktion kvar i landet. Nu ser det lite mörkt ut på den fronten...
 
  • Gilla
Roy_eriksson88
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.