Karl_Pedal skrev:
Men det är väl Kontrollansvarig som måste "glömma" att mäta i det här fallet? Sen måste väl även kommunen glömma kolla det? Vad händer om man blir tagen med fingrarna i syltburken? Är det sanktionsavgift och söka nytt bygglov i bästa fall?
Om inte KA är mycket illvillig så ser han också till att glömma alt inte mäta så noga. Helt orimligt att anmäla med risk att få bygga om för 2dm.

Min gissning är att KA inte kommer att mäta alls. Säg inget till KA eller ngn annan så har du ej ljugit och agera bara om någon påtalar problemet för dig.
 
Redigerat:
Jag tror inte att du får något problem med stadsbyggnadskontoret, såvida du inte antingen har en grinig handläggare eller griniga grannar. och det borde du upptäckt vid det här laget.

Ibland är de nästan lite obehagligt informella. Våran ena granne byggde för några år sedan ett uterum som kom 3m från gränsen till oss. Vi godkände det hela. De hade dock stora problem att få bygglov, handläggaren avslog, de tvingade upp ärendet i nämnden där det godkändes med knappast möjliga majoritet. Sedan kom grannen på att pga. konstruktionsskäl med det modulsystem de hade valt så behövde de bygga 30cm mer åt vårt håll. Detta godkände stadsbyggnadskontoret direkt utan att ens fråga oss. Vi hade redan godkänt det muntligen.
 
Redigerat:
Ja det är väl just den där grejen med grannarna som kan dra ut lite på tiden men de som bor närmast verkar vettiga. Är det de med angränsande tomtmark som man ska ha med på tåget eller kan varenda tjomme i trakten klaga?
 
Det är de med gräns som ingår i grannehörande. Vet inte om ett grannehörande behövs för ett byggfel.
 
Finns lägeskontroll med i kontrollplanen? Om ja då kommer kommunen se avvikelsen förr eller senare. Har de inga krav på lägeskontroll då kanske ka inte behöver ta upp avvikelsen.

det är troligen bättre att ta detta nu än senare. Men dilemmat är inte lätt. Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.