T
Hur skyddar ni era telefoner från att bli repiga?
Jag har sett många exempel och vill gärna höra fler.

Jag har sett folk stoppa mobilen i plastpåsar, strumpor, glasögonfodral mm.
Jag har själv använt vanliga fodral av läder med displayskydd av mjuk plast, men kommit fram till att smuts kommer mellan plasten och displayen med repor som följd.
Jag har också använt "crystal case" som skyddar mot repor, men skyddet i sig blir så repigt att man snart inte ser displayen i alla fall. Jag var nöjd med crystal case för att telefonen ser som ny ut fortfarande efter ett år, nackdelen är att man måste byta case efter ett par månader. Classe har en kopia för 40:-.
Det senaste jag har provat är "copter" ett displayskydd som man klistar på displayen och enligt uppgift skall skydda displayen även om man repar den med nycklar och grus köpte det på någon internetsida för 129:-. Fördelen med copter är att displayen är kristallklar, men att telefonen börjar se ut som skit nu efter två månader.

Flera tips välkomna!
 
Skydda telefonen? :confused:

129:- för ett skydd? 129:- är vad jag ger för en hel telefon ;)

Billiga luren när du ska vålda och dyra när du är på middagar är mitt förslag?
 
T
För mig är det väldigt viktigt att kunna lyssna på ljudböcker när jag arbetar = dyr mobil.
 
:eek: Hörs reporna? :confused:
 
  • Tyst.gif
Redigerat:
En mobil lever 2,3 max 4 år ändå, sedan är batteriet kasst, något glappar osv. Jag bryr mig inte.
 
Jag har väl mina mobiler i snitt två år. Jag har i princip inga repor i displayen efter två år, hur bär ni er åt?

Jag är iofs ganska bra på att INTE tappa min mobil i backen ;-)
 
En mobil ska klara av att dunka in en spik när inget annat finns tillhands. Det är ena riktiga skit-telefoner som görs nu. En rejäl telefon som går att använda som just telefon och hammare eftersöks av många men ingen tillverkar. Ericsons hajfena var bra.

Men nä då, varenda telefon görs för späda småbarnsfingrar och innehåller all möjlig teknik som ingen behöver

mvh

Vän av ordning snestreck stofil.
 
vill du ha ett skottsäkert skydd så sätter du dit stenskottstejp, samma sort som du använder på bilens frontlyktor. Genomskinligt= du ser atllt lika bra som innan i princip, men det är en tejp du banne mig knappt kan repa om du så försöker. Kostar inte mycket att skära till den lilla rutan som täcker displayen. Å andra sidan är det kanske svårt att ta bort den sedan utan att lämna klister o grejjer kvar, det vet jag ej.
 
Lägg era telefoner på ett skyddat ställe, tex i en plastpåse och ner i en ficka som inte används till något annat. Använd sedan ett blåtandsheadset när ni svarar och pratar. Det går även att ringa senaste nummer eller med hjälp av röstmärken utan att plocka upp telefonen. Blåtandsheadsetet är mycket billigare att förstöra än de flesta telefoner. Tex BlueTrek X2 kostar under 400 kr och tål regn eller att tappas utan att ta skada. Dessutom har den en enormt bra batteritid.
 
Jag använder en skyddsfilm av märket screenguard på displayen, är gjord av lite hårdare plast och går ta bort utan klisterrester.
Lite irriterande bara om man får dammkorn under den när man monterar den, dammkornen ger en tydliga luftbubblor med ca 5mm diameter och då får man leva med dom tills skyddet byts ut.
Första skyddet satt bra i nästan ett år innan det började lossna lite i ett hörn, sen gick det snabbt utför. Skydd nr 2 fick lite dammkorn under från början och i kombination med hydraulolja så var den borta inom 3 månader.

Kostar ca 60:- /st +ev frakt , ganska billigt men iom mitt tredje så är jag personligen uppe i 13% av telefonens inköpsvärde.
 
Eld skrev:
Tex BlueTrek X2 kostar under 400 kr och tål regn eller att tappas utan att ta skada.

Eld, har du länk eller telefonnummer till någon återförsäljare?
 
Jag kör med siliconskydd och skyddsfilm på displayen, byter med jämna mellanrum när det börjar bli sladdrigt o repeigt.

Billigt på ebay

M-SI-N958GBSMOKED_1.jpg
 
jag har en helt ny 6220 från nokia och den har kvar plasten på displayen och har köpt crystal case som ska klara att man tappar luren och sen har jag en liten tyg påse som jag har telefonen i när jag har den i fickan

så det är livrem ,hängslen ,fallskärm för min del
 
T
knepigt att svara?
 
Men hur länge räknar ni med att ha kvar telefonen? Telebolagen kastar ju telefoner efter en så något större värde finns ju i praktiken inte att vara rädd om.

Senaste telefonen jag fick vid förlängningen av abb är en Nokia av något slag med precis allt möjligt inbyggt. Den har dubbla kameror, högtalartelefon, Mp3 och radio och Gps, internet och möjlighet att se på tv.....samt en massa annat skit som jag aldrig någonsin använder. Jag vill ha en TELEFON och inte en grej som inte är bra på någonting egentligen.

Känner mig som en stofil...37 år och helt ute ur leken vad gäller sånt där. Min 17-årige son blir tokig när han ser hur ointresserad jag är.


www.seniofon.se har en telefon för mig. Köpte en sån till svärmor. Skulle köpa en till mig själv med om bara chassiet hade varit i bakelit eller stål. Helt perfekt lur.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.